Red Bull München CHL:n loppuotteluun - syötöt maalin takaa ratkaisevassa roolissa

CHL / Uutinen
Don Jackson johdatti joukkueensa finaaliin.
Red Bullin tukemat joukkueet kohtasivat toisessa välierässä Salzburgissa. Ensimmäisessä ottelussa joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin, mutta toisessa ottelussa vierailija München otti 3-1-voiton ja finaalipaikan.

Finaalipaikka on Red Bull Münchenille ja ylipäätään saksalaisjoukkueelle ensimmäinen nykymuotoisessa CHL:ssä. Edellisen kerran tärkeimmässä eurooppalaisessa kilpailussa on nähty saksalaisfinalisti kaudella 1995-96, kun Kölner Haie selvisi silloisen Euroopan Cupin loppuotteluun, jossa Jokerit oli parempi.

Kotijoukkue Red Bull Salzburg aloitti maalinteon ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Alexander Rauchenwald suti irtokiekon maaliin. Vauhdikkaassa avauserässä hallinta oli muuten vierailijoiden puolella, ja se iskikin erän loppuun vielä kaksi osumaa.

Maximilian Kastner tasoitti, kun Mark Voakes antoi hänelle nappisyötön maalin takaa. Lähes samanlaisella kuviolla syntyi myös toinen maali, josta vastasi kokenut Yannic Seidenberg. Vieraiden johtomaali syntyi vain kuusi sekuntia ennen avauserän päättymistä.

Toisessa erässä ottelun vauhti hiipui hiukan, eikä hyväksyttyjä maaleja syntynyt. Kotijoukkueelta hylättiin yksi osuma, sillä se tehtiin korkealla mailalla, eikä tuomiossa ollut mitään epäselvää.

Kolmannessa erässä itävaltalaisjoukkue ei onnistunut saamaan kunnollista kiriä, vaan Red Bull München piti asemansa jopa kahden alivoimankin aikana varsin helposti. Näiden rangaistusten välissä Patrick Hager lisäsi vierasjohdon kahteen maaliin.

Maalivahdin poisotto ei auttanut Red Bull Salzburgia, vaan jälkimmäisen osaottelun ja siten koko otteluparin voitto meni Müncheniin maalein 3-1.

Finaalissa Red Bull München kohtaa Frölunda Indiansin, joka tavoittelee jo kolmatta CHL-mestaruuuttaan. Ottelu pelataan Göteborgissa 5. helmikuuta.