Rauman Lukko vahvistuu AHL:ssa viime kaudella pelanneilla Josh Brookilla ja Brayden Burkella

LIIGA / Uutinen
Josh Brook tuo kaivattua osaamista Lukon puolustukseen.
Kuva © Getty Images
Rauman Lukko vahvistuu AHL-osaamisella, kun Josh Brook ja Brayden Burke siirtyvät joukkueeseen ensi kaudeksi.

Rauman Lukko on solminut yksivuotiset sopimukset kanadalaisten Josh Brookin, 23, sekä Brayden Burken, 26, kanssa.

Puolustaja Brook on Montreal Canadiensin 2. kierroksen varaus vuodelta 2017. Viime kaudella hän pelasi Calgary Wranglersissa, jossa hän luuti joukkueen takalinjoilla 15 ottelussa tehot 1+5. 

– Brook on oikein mielenkiintoinen tapaus, molempiin suuntiin monikäyttöinen pakki. Lyhyellä urallaan hän pelannut kaikkia rooleja: alivoimaa, ylivoimaa ja näin pois päin. Uskomme, että hänestä saamme monikäyttöisen pelaajaan, jonka pystyy laittamaan tilanteeseen kuin tilanteeseen jäälle. Siinä mielessä Josh on vähän samantyyppinen pelaaja kuin Niclas Almari. Meillä on kovat odotukset hänestä – uskon, että mies ottaa meillä steppejä eteenpäin. Kova potentiaali on tällä pelaajalla, kertoo Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt joukkueen tiedotteessa.

Loukkaantumisista viime kausina kärsinyt Burke pelasi menneellä kaudella Manitoba Moosessa. Hyökkääjälle tuli vyölleen myös viisi pudotuspeliä Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla EHC Vispin riveissä.

Vajaaksi jääneellä kaudella Burke pelasi 10 AHL-ottelua tehoin 2+4. Potentiaalia toki löytyy, sillä tehojen valossa parhaalla kaudellaan 2019–20 hän teki 51 AHL-otteluun tehot 21+31.

– Burke on älykäs, hyvin syöttävä ja hyvin kenttää näkevä pelaaja. Hän on pystynyt olemaan tosi tehokas jo junnuvuosina: WHL:ssa teki jättimäisiä pisteitä ja parhaalla AHL-kaudellaan pinnan per peli. Brayden pelaa eri pelitilannerooleja hyvin – hän ei siis pelkästään ole hyvä kiekon kanssa hyökkäyssuuntaan, vaan pystyy myös puolustamaan kiekollista ja kiekotonta vastaan ja takakarvaukset löytyy. Kuten todettua, hänellä on todella hyvä pelisilmä ja hän näkee ketjukaverit hyvin, Sahlstedt kuvailee pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle