Rauli Urama TPS:n urheilutoimenjohtajaksi – "Päätös uuteen työhön siirtymisestä ei ollut helppo"

LIIGA / Uutinen
Uramalla on pitkä kokemus valmennus- ja johtotehtävistä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
TPS on nimennyt uuden urheilutoimenjohtajan lokakuussa tehtävänsä jättäneen Antero Niittymäen tilalle. Pestiin hyppää Rauli Urama, joka aloittaa työssä toukokuun alussa.

Rauli Urama työskentelee huhtikuun loppuun asti nykyisessä tehtävässään Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana. 

– Hakuprosessin tärkein vaihe oli määritellä urheilujohtajan tehtävänkuva. Ykköskriteeri oli kyky johtaa ja kehittää TPS:n urheilutoimintaa pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti, ei ainoastaan vastata Liiga-joukkueen valmennustiimin ja joukkueen rakentamisesta. Halusimme tehtävään henkilön, jolla on kokemusta urheilun johtamisesta ja, joka tietää kansainvälisen jääkiekon vaatimustason, taustoittaa HC TPS:n hallituksen jäsenenä hakuprosessissa mukana ollut Erkka Westerlund.

Urama on toiminut Liigassa Tapparan ja Lukon päävalmentajana. Molemmissa joukkueissa hän saavutti SM-pronssia, Tapparassa vuonna 2008 ja Lukossa vuonna 2011. Lisäksi hän on valmentanut nuorisomaajoukkueita parhaana meriittinään 18-vuotiaiden MM-hopea vuodeta 2006.

– Kun TPS kysyi minua tähän tehtävään, otin sen aika nöyrällä mielellä vastaan. Kyseessä on kuitenkin Turun Palloseura. Päätös uuteen työhön siirtymisestä ei ollut helppo, mutta koin kuitenkin, että tässä tilanteessa minulla on opin ja kehityksen hetki, kertoo Urama.

Ennen Uraman pestin alkua TPS:n urheilutoimesta vastaavat toimitusjohtaja Santtu Jokinen, valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi ja pelaajatarkkailija Tomi Kallio.

» Lähetä palautetta toimitukselle