Rattijuopumus ja kahdet potkut - Norjassa hirmuminuutteja istunut O'Brien siirtyy katastrofikauden jälkeen JYPiin

LIIGA / Uutinen
O'Brien on päässyt pukemaan Ducksin paitaan harjoitusotteluissa, mutta virallisia NHL-otteluita tilille ei ole kertynyt.
Kuva © Getty Images
JYP saa puolustukseensa pohjoisamerikkalaista väriä, kun urallaan yli 200 AHL-ottelua pelannut Andrew O'Brien liittyy joukkueeseen.

JYP on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Andrew O'Brienin kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut kaksi edelliskautta Euroopan kentillä.

Viime kaudella O'Brien edusti peräti kolmea eri seuraa. Hän aloitti syksyllä edelliskauden seurassaan, Norjan pääsarjajoukkue Stjernenissä, josta siirtyi elokuussa KHL-joukkue Dinamo Riikaan

KHL:ssä puolustaja ehti kuitenkin pelaamaan vain seitsemän ottelua ennen kuin sopimus purettiin, jonka jälkeen O'Brien palasi marraskuussa Stjerneniin. Tammikuussa hän siirtyi loppukaudeksi SHL-joukkue IK Oskarshamniin, jossa pelasi 14 ottelua tehoin 2+2=4.

Puolustajan sopimus Oskarshamnin kanssa olisi jatkunut myös ensi kauden, mutta se purettiin huhtikuussa, kun O'Brienin epäiltiin syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Kaudella 2019-2020 O'Brien voitti Stjernenissä Norjan liigan jäähypörssin ottamalla 41 ottelussa peräti 309 jäähyminuuttia. Hän oli myös joukkueen kolmanneksi tehokkain pistemies tehoin 10+35. Puolustajan joukkuetoverina pelasi niin ikään JYPissä tulevalla kaudella kiekkoileva hyökkääjä Braden Christoffer.

O'Brien on Anaheim Ducksin neljännen kierroksen varaus kesältä 2012. NHL-otteluita raamikas (193 cm/100 kg) puolustaja ei ole urallaan pelannut, mutta AHL-kokemusta hänellä on 216 ottelun verran.

− O´Brien on hyvässä urheilijan iässä oleva pelaaja, joka tuo joukkueemme alakertaan vahvaa puolustus- ja kamppailupelaamista, sekä selkeää ja peliä edistävää kiekollista osaamista. Kokoisekseen hyvin luistelevan O´Brienin oman puolustusalueen kamppailupelaaminen on vahvaa ja hänellä on todella fyysinen ote puolustamisessaan, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

− Hän on myös aikaisemmin uransa aikana osoittanut pystyvänsä tuloksellisesti tehokkaaseen kiekolliseen peliin ja odotammekin saavamme O´Brienista monipuolisen puolustajan takalinjoillemme. Joukkueen puolustus on O´Brienin hankinnan jälkeen valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle