Rasmus Tirronen siirtyy Sveitsistä Unkarin mahtiseuraan

Muut Sarjat / Uutinen
Tirronen on monille tuttu TPS:n riveistä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Rasmus Tirrosen urapolku vie Turun, Porin ja Sveitsin kautta Unkariin.

Rasmus Tirronen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen unkarilaisen seuran Fehérvárin kanssa. Joukkue pelaa ylikansallisessa EBEL-sarjassa. Kotiottelunsa se pelaa Székesfehérvárin kaupungissa.

30-vuotias maalivahti on pelannut viimeisinä neljänä kautena Liigaa TPS:n ja Ässien riveissä. Päättyneen kauden viimeiset ottelut hän edusti Sveitsin toisella sarjatasolla pelaavaa EHC Vispiä.

Tirronen pelasi päättyneellä kaudella seitsemän ottelua Ässissä torjuntaprosentilla 87,0 ja päästettyjen maalien ottelukohtaisella keskiarvolla 3,67. Sveitsissä maalivahti torjui kiekkoja kymmenessä ottelussa 89,4 prosentin tehokkuudella päästäen keskimäärin 3,73 maalia ottelua kohden.

Tirronen nostaa seuran julkaisemassa tiedotteessa esille erityisesti joukkueen maalivahtivalmennuksen.

− Joukkueen maalivahtivalmentaja Arttu Lipsanen on suomalainen ja tietää, millainen maalivahti olen, Tirronen selittää siirtoaan Unkariin.

− Tapaan Artun useasti kesällä, jotta voimme valmistautua tulevaan kauteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Maalivahtivalmentaja Lipsanen ottaa kokeneen maalivahdin mielellään joukkueensa.

− Rasmus on urheilullinen maalivahti, joka pystyy pelata tasaisesti. Hänellä on lisäksi paljon kokemusta Suomen korkeimmalta sarjatasolta. 30-vuotias maalivahti on optimaalisessa iässä, minkä lisäksi Tirronen voi vielä kehittyä.

Fehérvárin joukkueessa pelaa muitakin Liiga-kentiltä tuttuja pelaajia. HIFK:n ja Pelicansin riveistä tuttu János Hári on ollut joukkueensa kantavia voimia nakutettuaan päättyneellä kaudella 15 maalia ja 34 syöttöä 46 ottelussa. 12 kautta Liigassa pelannut Toni Kähkönen sen sijaan pelasi ensimmäisen kautensa Unkarissa. 35 ottelussa hänelle kertyi tehot 11+10.

» Lähetä palautetta toimitukselle