Rasmus Ristolaisen tehoilta ei riittänyt – Devils haki vierasvoiton Sabresista

Rasmus Ristolaisen vahva iltapuhde ei auttanut Buffalo Sabresia voittoon.
Rasmus Ristolainen iski tehot 1+1, kun Buffalo Sabres kohtasi sunnuntain päiväottelussa New Jersey Devilsin. Ristolaisen tehot olivat kuitenkin laiha lohtu, sillä Devils oli hitusen isäntiä terävämpi ja nappasi 5–3-vierasvoiton. Janne Kuokkanen kirjautti syöttöpisteen joukkueensa voitossa.

Devils sai otteluun loistavan alun. Pelikello oli ehtinyt vanheta vain 20 sekuntia, kun P.K. Subban vapautti Michael McLeodin läpiajoon ja tämä veivasi Carter Huttonin kahville. Ottelun avauserä tarjosi vauhdikasta kiekkoa, jossa tilanteita oli molemmissa päissä. Sabres pääsi kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla Janne Kuokkasen joutuessa jäähypenkille korkeasta mailasta. Isäntien ruuti oli kuitenkin märkää. Devils ei onnistunut omalla ylivoimallaan yhtään sen paremmin.

Erän lopulla Devils iski uudestaan, kun Andreas Johnssonin rannelaukaus pomppi useamman kimmokkeen kautta maaliin.

Sabres tuli mukaan peliin toisen erän lopulla. Ensin Curtis Lazar ohjasi Rasmus Ristolaisen siniviivalaukauksen ohi ensimmäistä NHL-otteluaan lähes kolmeen vuoteen pelanneen Eric Comrien. Reilu minuutti myöhemmin Rasmus Dahlin tälläsi ylivoimalla tasoituksen Victor Olofssonin syötöstä.

Isännät saivat kuitenkin kylmän suihkun niskaansa, kun Miles Wood iski Devilsin 3–2-johtoon vain muutama sadasosasekunti ennen erän loppua. Kuokkanen kirjautti Woodin osumaan syöttöpisteen. Devils hallitsi toista erää hienokseltaan ja järjesti useita pitkiä pyörityksiä Sabresin päätyyn.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia, kun Ristolainen iski maalin edestä Sabresin 3–3-tasoituksen ylivoimalla. McLeod kuitenkin ratkaisi pelin iskemällä illan toisen maalinsa erän puolivälissä. Sabres haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Wood sinetöi illan toisellaan loppulukemat 5–3 tyhjään maaliin.