Rasmus Korhonen täydentämään Jukurien maalivahtiduoa − "Erittäin lahjakas maalivahti"

LIIGA / Uutinen
Korhonen vaihtaa maisemaa Satakunnasta Savoon.
Porin Ässiä viime kaudet edustanut Rasmus Korhonen jatkaa uraansa Mikkelin Jukurien miehistössä.

Rasmus Korhonen liittyy Jukurien riveihin yksivuotisella sopimuksella. Hän muodostaa mikkeliläisjoukkueen maalivahtikaksikon Markus Ruusun kanssa.

20-vuotias maalivahti edusti kolme edelliskautta Ässiä, jonka paidassa liigapelejä kertyi yhteensä 17 kappaletta. Päättyneellä kaudella Korhonen pelasi Liigassa 15 ottelua torjuntaprosentilla 87,9%.

Liigakokemusta hänellä on Ässien lisäksi myös Sportista, jossa pelasi kolmen ottelun lainapestillä kaudella 2021-2022. Ilves-kasvatti on pelannut urallaan myös 23 Mestis-ottelua Hermeksessä. 

− Rasmus on isokokoinen ja erittäin lahjakas maalivahti. Hänen ja Markus Ruusun myötä saamme hyvän kilpailutilanteen maalivahtiosastollemme, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Korhonen on NHL-joukkue Arizona Coyotesin neljännen kierroksen varaus kesältä 2021. Isokokoinen, peräti 195-senttinen torjuja kävi viime keväänä Coyotesin farmijoukkue Tucson Roadrunnersissa ja pääsi pelaamaan myös viisi AHL-ottelua.

Korhosen perheestä löytyy myös jääkiekkotaustaa, sillä hänen isänsä Markus Korhonen teki pitkän pelaajauran Liigassa ja ulkomailla maalivahtina. Nykyään hän toimii Ilveksen maalivahtivalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle