Rangersin loppukiri ei riittänyt – Capitals piti pintansa loppuun saakka

Tom Wilson oli Capitalsin hahmo kahdella maalillaan.
New York Rangersin vahva loppukiri ei riittänyt sunnuntain päiväottelussa Washington Capitalsia vastaan. Capitals johti ottelua jo neljällä maalilla ja vei voiton lopulta lukemin 5−4.

New York Rangersin ja Washington Capitalsin välisestä päiväottelusta tuli todellinen maali-iloittelu, jossa verkkoja heilutettiin olan takaa. Rangersilla oli avauserässä oiva paikka siirtyä ottelussa johtoon, kun T.J. Oshie oli lähellä kuljettaa kiekon omaan maaliin  Dmitri Orlov kuitenkin siivosi viime hetkellä maaliviivalta kiekon väljemmille vesille.

Maalittoman avauserän jälkeen Capitals siirtyi toisen erän puolivälissä 1–0-johtoon, kun Tom Wilson laukoi hienolla rystylaukauksella kiekon verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Aleksandr Ovetškin laukoi pienestä kulmasta ja kiekko kimposi Rangers-puolustuksesta ohi yllättyneen Keith Kinkaidin. Maali oli Ovetškinin uran 724:s ja hän on enää seitsemän maalin päässä kaikkien aikojen maalitilaston viidettä sijaa hallussaan pitävästä Marcel Dionnesta.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Capitals karkasi jo kolmen maalin johtoon, kun Nicklas Bäckström ampui ja jäähyaitiosta hetkeä aiemmin vapautunut Wilson teki illan toisen maalinsa iskemällä irtokiekon ilmasta sisään.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Rangers pääsi vastahyökkäykseen, mutta K'Andre Miller ei onnistunut viimeistelemään avopaikasta. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä helähti jälleen, kun Jevgeni Kuznetsov teki tilanteeksi jo 4–0 Capitalsille. Kuznetsov juhli maaliaan näyttävällä tuuletuksella.

Rangers onnistui lopulta rikkomaan kuparisen minuuttia myöhemmin, kun syntymäpäiväänsä juhlinut Colin Blackwell kieputti pienestä kulmasta kiekon maaliin. Erän puolivälissä Blackwell iski Kevin Rooneyn syötöstä illan toisen maalinsa ja peli oli 4–2.

Capitals lisäsi johtoaan 11 minuutin pelin jälkeen, kun Oshie ohjasi ylivoimalla Justin Schultzin siniviivalaukauksen verkkoon. Rangers kuitenkin jatkoi vimmattua kiriään. Oshien maalista ehti kulua vain 30 sekuntia, kun Alexis Lafreniere iski Ilja Samsonovin torjunnasta kimmonneen irtokiekon maaliin.

Rangers tuli maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä neljä minuuttia. Chris Kreider ohjasi ylivoimalla 5−4-osuman vieraille. Rangers haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Capitals piti pintansa ja otti 5−4-voiton. Voitto oli Capitalsille kolmas peräkkäinen ja kymmenes viimeiseen 11 otteluun.

Capitalsin maalilla Samsonoville kirjattiin 16 torjuntaa, kun virkaveli Kinkaid torjui 17 kertaa.

David Quinn palasi Rangersin penkin taakse oltuaan koronavirusprotokollan vuoksi sivussa kuusi edellistä ottelua. Kaapo Kakko jäi ottelussa pisteittä, mutta suomalaishyökkääjä oli alati näkyvä kiekollisena. Kakon tehotilasto jäi kuitenkin kahden maalin verran pakkasen puolelle.