Rangers ostamassa Shattenkirkin sopimuksen ulos

NHL / Uutinen
Shattenkirk on ollut Rangers-paidassa pettymys.
Kuva © Getty Images
Kevin Shattenkirkin kahden vuoden takainen unelmasiirto on saamassa karun päätöksen. New York Rangers on aikeissa ostaa ulos puolustajan kaksi jäljellä olevaa sopimusvuotta.

Kun Kevin Shattenkirk liittyi vapaana pelaajana New York Rangersiin kesällä 2017, tilanne näytti täydelliseltä niin seuralle kuin pelaajalle itselleenkin. Rangers oli Shattenkirkin suosikkijoukkue ja niinpä hän suostui maltilliseen neljän vuoden sopimukseen. Muussa tapauksessa 28-vuotias, uransa parasta kiekkoa pelaava puolustaja ei varmasti olisi tarjoukselle lämmennyt.

Polvivamma ja siitä toipuminen hidastivat kuitenkin Shattenkirkin menoa ja etenkin päättyneellä kaudella hänen otteensa jättivät paljon toivomisen varaa. Oikealta laukova yhdysvaltalainen pelasi paljon ylivoimaa, mutta sijoittui siitä huolimatta Rangers-puolustajien jääaikatilastossa vasta viidenneksi. 73 ottelua tuottivat vaatimattomat tehopisteet 2+26.

Shattenkirkin 6,65 miljoonan dollarin sopimuksessa on useampi kauppaamista rajoittava pykälä. Lukuisista yrityksistä huolimatta ottajia ei kesän aikana löytynyt, ja niinpä Rangers-johto joutuu turvautumaan viimeiseen oljenkorteen. Asiasta uutisoi The Athletic.

Ulososto helpottaa Rangersin palkkakattotilannetta tulevalla kaudella hieman yli viidellä miljoonalla, mutta 2020–21 tuokin lisätila putoaa reiluun 566 000 dollariin. Tämän jälkeen joukkueen palkkakattoon ynnätään sanktioita vielä kahdeksi kaudeksi (n. 1,4 miljoonaa per kausi).

Shattenkirk ei suinkaan ole ainut alisuorittava puolustaja Rangersin palkkalistoilla. Marc Staal (5,7 milj.) ja Brendan Smith (4,35 milj.) nostavat liksaa Manhattanilla niin ikään vielä kaksi seuraavaa kautta, eikä heidänkään päätymisensä Shattenkirkin asemaan olisi yllättänyt ketään. Nuoria paikkaajia näille konkareille Rangersillä on onneksi runsaasti. Heihin lukeutuvat mm. 21-vuotias Adam Fox sekä kesällä 2018 ensimmäisellä kierroksella varatut K'Andre Miller ja Nils Lundkvist.

» Lähetä palautetta toimitukselle