Raksilan ja seitsemännen ottelun yhdistelmä puoltaa Kärppien voittoa – kotiedulla on ollut valtava merkitys

LIIGA / Uutinen
Historia povaa Kärpille seurahistorian yhdeksättä mestaruutta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ensimmäisen kerran Liigan historiassa pelattiin paras seitsemästä -systeemillä pudotuspelisarja keväällä 2003, jolloin kyseinen muoto oli käytössä vain puolivälierässä. Vasta keväästä 2008 alkaen myös välierät ja loppuottelut on pelattu paras seitsemästä.

Kärppien ja HPK:n välillä tänään pelattava ratkaiseva loppuottelu on järjestyksessään 24. Liigan historiassa. Historia tukee tässä kohtaa vahvasti kotijoukkue Kärppiä, sillä kotijoukkue on voittanut voittanut peräti 20 kertaa seitsemännen ottelun.

Vierasjoukkueista voittoihin ovat pystyneet vain Tappara puolivälierässä Bluesia vastaan vuonna 2003, Blues puolivälierässä KalPaa vastaan 2012 ja Tappara välierässä Kärppiä vastaan 2016.

Kärpät on liigahistoriansa aikana pelannut kahdeksan kertaa seitsemännessä ottelussa, joista se on voittanut viisi. Raksilassa pelatuista kuudesta ottelusta se on hävinnyt vain jo edellä mainitulle Tapparalle keväällä 2016.

HPK:n historia seitsemänsistä otteluista on puolestaan huomattavasti lyhyempi, sillä niitä on ollut aiemmin vain kaksi. Keväällä 2003 HPK murskasi TPS:n puolivälierässä kotonaan maalein 6–1 ja kaksi vuotta sitten HPK hävisi niin ikään puolivälierässä JYPin vieraana maalein 3–2.

Tällä JYP–HPK sarjalla on mielenkiintoinen yhteys tämän vuoden loppuotteluihin, sillä myös tuolloin HPK oli voittanut sarjan toisen, kolmannen ja kuudennen ottelun ennen seitsemättä ottelua. Nyt voitot ovat siis toista kertaa jakautuneet tällä tavalla liigahistoriassa, mutta HPK pystyy tänään voittamalla estämään historian toistumisen.

Kuudennen ottelun voittaja on voittanut Liigassa myös seitsemännen ottelun 12 kertaa. Toisaalta viimeisimmästä 12 seitsemän ottelun sarjasta vain kolme kertaa kuudennen ottelun voittaja on voittanut koko sarjan.

Kahdesti aiemmin seitsemännen ottelun voittanut vierasjoukkue on voittanut myös edellisen ottelun kotonaan, Tappara keväällä 2003 ja Blues keväällä 2012.

» Lähetä palautetta toimitukselle