Rajoitukset jatkuvat Helsingissä, HIFK saa ottaa sisään 500 katsojaa – Vaasassa Sportin yleisömäärän rajoitus poistuu

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Uusi rajoituspäätös vetää mietteliääksi Helsingissä.
Vastoin esitystä väkimäärän raja Uudellamaalla ei lievene, vaikka kaikilla osallistujilla olisi istumapaikat.

Helsingissä ja muualla Uudenmaan maakunnassa saa vastedes järjestää enintään viidensadan hengen yleisötapahtumia. Tieto selviää Etelä-Suomen aluehallintoviraston  (avi) maanantaisesta tiedotteesta. Päätös astuu voimaan tiistaina 8. helmikuuta.

Päätös koskee kaikenlaisia yleisötapahtumia riippumatta siitä, onko osallistujilla istumapaikat vai ei. HS Kaupungin mukaan se on vastoin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin esitystä, jonka se on aville uusista rajoituksista antanut.

Viidensadan hengen maksimikapasiteetin lisäksi avi määräsi, että tilan normaalista enimmäisosallistujamäärästä saa ottaa sisään enintään puolet. Rajoitus vaikuttaa käytännössä vain alle tuhannen katsojapaikan tiloissa järjestettäviin tapahtumiin.

Liiga-seuroista päätös koskee HIFK:ta ja Mestis-seuroista Kiekko-Espoota sekä Kiekko-Vantaata. Rajoitus on voimassa 22. helmikuuta saakka, ellei sitä mahdollisesti suotuisamman epidemiatilanteen vuoksi kevennetä aiemmin.

Pohjanmaalla rajoitukset poistuvat

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti niin ikään maanantaina, että Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tapahtumia koskevat kokoontumisrajoitukset poistuvat. Muutos astuu voimaan välittömästi.

Rajoitukset kumottiin, koska sairaanhoitopiirin antaman lausunnon mukaan edellytykset rajoituksille eivät enää täyty. Avin mukaan voimassa pysyy kuitenkin velvoite järjestää yleisötapahtumat terveysturvallisesti niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Päätöksen myötä Vaasan Sportin yleisömäärää ei enää rajoiteta kokoontumisrajoituksilla. Sportin seuraava kotiottelu on perjantaina 11. helmikuuta SaiPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle