Raimo Summanen sai valmennustöitä Sloveniasta − ottaa vastuulleen sarjan kärkijoukkueen

Muut Sarjat / Uutinen
Raimo Summanen nähtiin viimeksi jääkiekkojoukkueen valmentajana Espoossa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Raimo Summanen valmentaa seuraavaksi Sloveniassa HK SŽ Olimpijaa keskieurooppalaisessa AlpsHL-sarjassa.

Valmentaja Raimo Summanen ja slovenialainen seura HK SŽ Olimpijaa ovat tehneet kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Seura pelaa ylikansallisessa AlpsHL-sarjassa, jossa pelaa joukkueita Sloveniasta, Itävallasta sekä Italiasta.

Summasen työtehtävät uuden seuransa riveissä ovat jo alkaneet DP-cupin semifinaaliottelussa HK Slavija Jr -joukkuetta vastaan.

Kokenut valmentaja on valmentanut jääkiekkojoukkuetta edeltävän kerran kaudella 2018−19, jolloin Summanen toimi slovakialaisen HKM Zvolenin apuvalmentajana. Tätä ennen hän oli Espoo Unitedin Mestis-joukkueen päävalmentaja kaudella 2016−17.

Pitkällä ja värikkäällä urallaan Summanen on valmentanut myös Liigassa, Sveitsin NLA-sarjassa sekä KHL:ssä. Hänet muistetaan myös maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2004 World Cupissa, jonka jälkeen hänet korvattiin Erkka Westerlundilla.

Summanen on viime vuosina keskittynyt valmentamaan yksilöitä entisen pikaluistelijan Janne Hännisen kanssa. Summasen valmennus on ollut arvossaan erityisesti suomalaisten NHL-pelaajien kesäharjoittelussa.

HK SŽ Olimpijan presidentti Miha Butara on innoissaan joukkueensa uudesta meritoituneesta päävalmentajasta.

− Olen erittäin iloinen siitä, että saimme kovan luokan jääkiekkoammattilaisen mukaan slovenialaiseen jääkiekkoon.

Olimpijan riveissä pelaa myös suomalaisia pelaajia. Joukkueen maalilla pelaa Paavo Hölsä ja puolustuksessa puolestaan Juuso Pulli.

» Lähetä palautetta toimitukselle