Raimo Helmisestä Nuorten Leijonien päävalmentaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Raimo Helminen palaa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viimeiset kaudet Jokereiden apuvalmentajana toiminut Raimo Helminen on seuraava nuorten maajoukkueen päävalmentaja. Suomen Jääkiekkoliitto vahvisti Helmisen pestin maanantaina.

Raimo Helminen palaa aikaisempaan virkaansa, sillä hän toimi nuorten maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2012 MM-kisoissa. Tuolloin Suomi sijoittui turnauksessa neljänneksi. Helminen oli myös nuorten maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2010 ja 2011.

Apuvalmentajiksi valmennustiimiin tulevat Erik Hämäläinen ja Tommi Miettinen. Hämäläinen toimii tällä hetkellä Lukon apuvalmentajana ja on myös valmentanut raumalaisten juniorijoukkueita. Miettinen siirtyi hiljattain KalPan A-juniorien päävalmentajan paikalta Mestis-joukkue IPK:n penkin taakse.

Valmennustiimiä täydentävät maalivahtivalmentaja Ari Moisanen sekä Jukka Varmanen. Moisanen on viimeksi työskennellyt Ak Bars Kazanin maalivahtivalmentajana, Varmanen oli samassa roolissa myös mestaruuteen päättyneissä viime vuodenvaihteen kisoissa.

Jääkiekkoliitto ottaa samalla käyttöön myös uuden toimintatavan, ja Helminen on alle 20-vuotiaiden päävalmentajana mukana myös A-maajoukkueen valmennusryhmässä miesten MM-kisoissa Slovakiassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle