Raimo Helminen paljastaa: HIFK:n superlupaus Anton Lundell ei todennäköisesti pelaa nuorten MM-kisoissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vuosi sitten U20-kisoissa kultaa juhlineen Anton Lundellin uusi kisamatka on jäämässä väliin.
Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helmisen mukaan HIFK:n Anton Lundell joutuu jättämään U20-MM-kisat väliin. Marraskuussa tulleesta vammasta toipuminen ei ole edennyt riittävän nopeasti.

Nuorten Leijonien ensimmäinen ryhmä MM-kisaleiritykseen nimettiin torstaina. Joulukuun alussa julkaistusta laajasta ehdokaslistasta tippui runsaasti nimiä pois, kun jäljelle jäi kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja neljätoista hyökkääjää. Kenties isoin pudonnut nimi listalta oli HIFK:n suurlupaus Anton Lundell, josta odotettiin joukkueen kantavaa hyökkääjää. 

Marraskuun lopulla loukkaantuneen Lundellin tilanteesta oltiin optimistisia, että hän voisi ehtiä kuntoon kisoihin mennessä. Nuorten maajoukkueen päävalmentaja Raimo Helminen oli saanut kuitenkin huonoja uutisia asiasta kysyttäessä leirityksen alla.

− Lääkärit ovat sanoneet, että hän ei ehtisi tervehtyä kisoihin mennessä. Sellainen on viesti ollut sieltäpäin, Helminen kertoo.

Leirityksestä tippui pois myös muita isoissa rooleissa Liigaa pelanneita, muun muassa Kärppien puolustaja Topi Niemelä, Jukurien puolustaja Axel Rindell ja Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen.

− Päänsärkyä se ryhmän kaventaminen tuotti, paljonkin, meille valmennusjohdossa, mutta nyt se on tämmöinen. Ollaan tyytyväisiä, että tässä ollaan ja näillä mennään, Helminen tiivistää ryhmän valinnan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle