Raimo Helminen SaiPan päävalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Raimo Helminen nähdään tulevalla kaudella Saipan penkin takana.
Kuva © Jarno Hietanen
Leijona-legenda Raimo Helminen on SaiPan uusi päävalmentaja, Janne Hietaniemi toimii joukkueen apuvalmentajana.

SaiPa on aloittanut tulevaan kauteen valmistautumisen ilman päävalmentajaa, mutta tänään joukkueen valmennustilanteesta saatiin uutisia. Seura tiedotti palkanneensa Raimo Helmisen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Samalla tiedotettiin Janne Hietaniemen toimivan tulevalla kaudella apuvalmentajana. Molemmat solmivat SaiPan kanssa vuoden mittaiset sopimukset.

SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kertoi seuran olevan erittäin tyytyväinen uuteen valmennusryhmäänsä ja hakevansa selkeää muutosta uuden päävalmentajan johtamana. Aho kertoi seuran pyrkivän pelaamaan aktiivista, raikasta ja hyvin liikkuvaa jääkiekkoa. Hän kertoi Helmisen olevan myös erittäin pelaajalähtöinen valmentaja.

Helminen oli tiedotustilaisuudessa oma rauhallinen itsensä. Hän painotti omissa kommenteissaan pelaajalähtöisyyttä ja tarvetta muutokseen. 

− Yritän auttaa pelaajia mahdollisimman paljon, jotta voisimme sen myötä saada menestystä.

− SaiPan täytyy saada kannattajien, kaupungin ja koko yhteisön tuki taakseen ja sieltä voimme joukkueena ammentaa energiaa. Toivon, että yleisö palaa sankoin joukoin takaisin Kisapuiston halliin. 

Helminen kertoi haluavansa ensin tutustua pelaajiin, ennen tavoitteiden asettamista, mutta kertoi haluavansa valaa pelaajiin intoa ja uskoa. 

– Yritämme olla reippaita poikia. 

Helminen on mittavan pelaajauransa jälkeen ehtinyt valmentaa useammassa eri sarjassa ja myös esimerkiksi Suomen U20 maajoukkuetta. Liigassa Helminen on aiemmin valmentanut TPS:n ja Ilveksen joukkueita.

SaiPan tulevan kauden valmennusryhmän täydentävät valmentaja Santeri Immonen, maalivahtivalmennuksesta vastaava Antti Ore ja Fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropo.  Joukkueenjohtajana toimii Janne Mäkinen.

(Uutista muokattu 3.6.2024 klo 14.42. Lisätty viimeinen kappale.)

» Lähetä palautetta toimitukselle