Raahen Seutu: Joonas Donskoin ura vaakalaudalla – uran seitsemäs aivotärähdys aiheutti pitkään jatkuneet oireet

NHL / Uutinen
Joonas Donskoi kertoi tilanteestaan Raahen Seudulle.
Kuva © Getty Images
Joonas Donskoi on ollut koko kauden sivussa aivotärähdyksen takia, eikä paluusta ole mitään takeita.

Koko kuluvan kauden sivussa ollut Joonas Donskoi on kertonut Raahen Seutu -lehdelle, että pitkä poissaolo on johtunut harjoitusottelussa syyskuussa tulleesta aivotärähdyksestä.

Törmäys oman ketjukaverin kanssa aiheutti Donskoille tämän uran seitsemännen aivotärähdyksen. Donskoi kertoi, että viimeisimmän aivotärähdyksen oireet jatkuivat monta kuukautta.

– On ollut kovia pääkipuja ja huimailuja. Alkuun silmät eivät oikein pelittäneet – niitä joutui jumppaamaan. Mutta huimailu ja pääkipu ovat olleet ne suurimmat oireet, Donskoi kertoi Raahen Seudulle.

30-vuotias Donskoi ei ole varma peliuransa jatkumisesta. Jäällä hän on käynyt vain 1,5-vuotiaan poikansa Declanin kanssa.

– Kova halu olisi päästä takaisin, mutta en osaa sanoa milloin. Nämä ovat vaikeita juttuja, mutta pitää koittaa vaan mennä askel kerrallaan.

Donskoin seura Seattle Kraken on ollut koko kauden ajan vaitonainen hyökkääjän tilanteesta. Kraken nappasi Donskoin kesän 2021 laajennusvaraustilaisuudessa Colorado Avalanchelta.

Donskoi siirtyi NHL:ään vuonna 2015 Kärpistä. Yhteensä hän on pelannut 474 runkosarjaottelua tehoin 80+128=208. Krakenin ja Avalanchen lisäksi hän on edustanut San Jose Sharksia vuosina 2015–19.

» Lähetä palautetta toimitukselle