Rögle rökitti Frölundan CHL-välierän avauksessa Ted Brithenin hattutempulla

CHL / Uutinen
Mathew Tomkins ei hyvistä torjunnoistaan huolimatta pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon
Tapparan pelin peruunnuttua tiistain CHL-kierros typistyi yhden ottelun mittaiseksi. Suomalaistuomareiden Anssi Salosen ja Kristian Vikmanin valvovien silmien alla Rögle voitti Frölundan kutkuttavan otteluparin avausosassa 5–3.

Ottelun ensimmäisen tilastomerkinnän sai kotijoukkue Röglen puolustaja Tony Sund napatessaan kaksiminuuttisen, josta Frölundan hyökkääjä Johan Sundström rokotti avausosuman.

Toisessa erässä Rögle tuli ensiksi tasoihin ja sen jälkeen ohituskaistaa johtoon hyökkääjä Ted Brithenin ja puolustaja Samuel Johannessonin maaleilla. Röglen tehotykki Brithen iski illan toisensa heti päätöserän alussa, eikä maali jäänyt erän ainoaksi.

Leon Bristedt vei Röglen kolmen maalin johtoon, kunnes Nicklas Lasu ja Ryan Lasch kavensivat ottelua tuoden uskoa Frölundan kannattajille. Usko hiipui erän puolivälissä, kun Brithen namutteli illan kolmannen osumansa. Reilussa kolmessa minuutissa nähty maalikimara päätti otteluparin ensimmäisen osan maalijuhlat.

Rögle-vahti Christoffer Rifalkille tilastoitiin 34 ja virkaveli Mathew Tomkinsille kaukalon toisessa päädyssä 31 torjuntaa.

Ottelun tuomaroi suomalaiskaksikko Anssi Salonen − Kristian Vikman. Tasaiseksi ennakoidun otteluparin toinen osa pelataan ensi viikolla Frölundan kotiluolassa Scandinaviumissa.