Räty pysäytti kaiken TPS:ää vastaan, myös Huovinen ja Drufva nollapeleihin Naisten Liigassa − "Ovat nämä tosi tärkeitä"

Naisten Liiga / Uutinen
Minja Drufva oli yksi Naisten Liigan sunnuntain onnistujista.
Maalivahdit olivat hyvässä vireessä Naisten Liigan sunnuntaikierroksella. Noora Räty kirjautti itselleen kauden ensimmäisen nollapelin, kun HPK nappasi voiton TPS:stä Naisten Liigassa. Yhteensä kolme maalivahtia saalisti nollapelin.

Naisten Liigan sunnuntai tarjosi viisi ottelua, joissa nähtiin niin rökälevoittoja kuin niukempiakin mittelöitä. Ennakkosuosikit pitivät pintansa ja voittoon vaadittiin hyvää maalivahtipeliä jokaisella paikkakunnalla.

KalPa−Ilves, 6−1

KalPa näytti Ilvekselle kaapin paikan. Jo ensimmäisellä erätauolla kotijoukkue oli lyönyt taululle 5−0-lukemat. KalPa hallitsi peliä, vaikka sillä oli kokoonpanossaan vain viisi puolustajaa. Ilves-luotsi Marjo Voutilainen käytti aikalisänsä avauserässä.

Ilves vaihtoi maalivahtia toiseen erään, kun Melisa Mörönen teki tilaa Neea Pohjamolle. KalPa jatkoi pelin hallitsijana ja Elisa Holopainen täydensi hattutemppunsa emäntien kuudennella maalilla. Ilves onnistui ohittamaan kovavireisen Tiina Ranteen kertaalleen päätöserässä, kun Kiia Narinen osui ylivoimalla Anniina Kaitalan syötöstä.

Elisa Holopainen iski Ilveksen verkkoon tehot 3+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

HPK−TPS, 2−0

Noora Räty oli viimeisenä lukkona, kun HPK piti pisteet turkulaisten yrityksestä huolimatta. Lucia Záborská onnistui kahdesti maalinteossa toisessa erässä. Slovakialainen ohitti Mila Hounin alle kahden minuutin välein ja loi HPK:lle selkänojan lopun ottelun ajaksi.

Záborskán maalit riittivät kotijoukkueelle, kun Rätykään ei suostunut päästämään yhtään kiekkoa selkänsä taakse. Maalivahtilegenda pysäytti kiekon kauden ensimmäisessä nollapelissään 19 kertaa ja Hounille kertyi 25 torjuntaa.

Lucia Záborská pisti verkon tötterölle.

Lukko−HIFK, 1−6

Suursuosikkina otteluun lähtenyt HIFK pääsi johtoon avauserän lopulla, mutta Lukko pysyi kintereillä sinnikkään puolustamisen ja maalivahti Saara Rintamaan torjuntojen ansiosta. Michaela Pejzlován toinen maali ottelun puolivälissä toi vieraille hengitystilaa ja Emilia Vesan 3−0-osuma turvaa.

Lopulta helsinkiläiset päihittivät sarjanousijan lukemin 6−1 ja päättivät viikonloppunsa täyteen pistepottiin. Aliisa Toivonen vastasi kotijoukkueen ainokaisesta. Rintamaa torjui hurjat 52 kertaa ja HIFK:n Miia Vainio selvisi 16 kopilla.

Team Kuortane−RoKi, 4−0

Huippuveskari Emilia Kyrkkö ei ollut kotijoukkueen kokoonpanossa sunnuntaina, vaan torjuntavuoron sai Lilia Huovinen. Hän pitikin työpisteensä pitkään puhtaana, joskaan töitä ei juuri ollut. Team Kuortane siirtyi johtoon Raili Mustosen osumalla.

Tyttöleijonien MM-pronssimitalisti Raili Mustonen osui RoKin verkkoon.

Mustosen maalin syöttänyt Nea Tervonen vei kuortanelaiset kahden maalin johtoon toisen erän lopulla ja vankisti kotijoukkueen voittomahdollisuuksia. Neea Pelkonen jatkoi Team Kuortaneen maali per erä -tahtia ja niittasi 3−0-lukemat taululle. "Kerta kiellon päälle", tuumasi Heidi Kokora ja painoi kiekon vielä tyhjään rysään viimeisellä peliminuutilla.

Janika Järvikari urakoi RoKin maalilla 38 torjunnan edestä, kun taas Huovinen joutui venymään vain seitsemän kiekon tielle. Nollapeli on kuitenkin nollapeli varsinkin, kun se on ensimmäinen omalla Naisten Liiga -uralla!

Kiekko-Espoo−Kärpät, 3−0

Espoossa pelatussa kamppailussa kumpikaan maalivahdeista ei joutunut kiekkosateeseen, vaan joukkueet viljelivät laukauksia maltillisesti. Minja Drufva osoittautui sunnuntaina Kati Asikaista etevämmäksi maalivahtien kamppailussa ja varmisti nollapelillään kotivoiton.

− Oli hyvä peli ja saimme pidettyä oman suorituksen tasaisena. Saimme nopean lähdön matsiin, mutta onnistuimme myös pelaamaan tasaisesti loppuun asti ilman suurempia virheitä, Drufva sanaili Jatkoajalle puhelimitse.

Kiekko-Espoon maaleista vastasivat Tea Villilä ja Janina Aro ottelun avauserässä. Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaan joukkueet sortuivat jäähyilyyn vuorotahtia. Maalivahdit pysyivät tehtäviensä tasalla. Drufvalle omilla onnistumisilla on merkitystä joukkuemenestymisen ohella.

− Ovat nämä (onnistumiset) tosi tärkeitä. Näitä pelejä on kiva pelata, kun vetoja tulee tasaisesti eikä ole taukoja tai härdellejä. Silloin on helppo keskittyä. Nämä tuovat myös lisää itseluottamusta. Toki peli voi myös olla onnistunut, vaikka päästäisi pari maaliakin.

Drufva kirjautti 24 torjuntaa kotijoukkueen tolppien välissä. Hän ja Tiia Pajarinen muodostavat huippuhyvän maalivahtikaksikon.

− Koen, että meitä veskareita on peluutettu tosi hyvin. Yhteistyö Pajarisen kanssa ja tsemppi treeneissä sekä peleissä on todella hyvällä tasolla. Olemme hyvä maalivahtipari ja meillä on hyvä kemia. Pystymme myös penkiltä kannustamaan toista, vaikka peliajasta on kilpailua. Kemiamme kehittyi viime kaudella, kun pelasimme paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle