Pyykköselle jatkosopimus ja puolustukseen testipelaaja - Hokin joukkue pitkälti valmiina kauteen

MESTIS / Uutinen
Pyykkönen pelaa Kajaanissa ensi kaudellakin.
Kuva © Timo Savela
Hokki solmi jatkosopimuksen hyökkääjä Samu Pyykkösen kanssa, jonka lisäksi koeajalla kajaanilaisryhmästä paikkaa hakee puolustaja Arttu Venäläinen.

Samu Pyykkönen jatkaa Hokissa yksivuotisella sopimuksella. 25-vuotias hyökkääjä lukeutuu joukkueen kokeneimpiin pelaajiin, sillä alkava kausi on hänelle jo seitsemäs kajaanilaisjoukkueessa. Kaikkiaan hänellä on vyöllään 365 Mestiksen runkosarja -ja pudotuspeliottelua.

Viime kaudella Pyykkönen pelasi uransa tehokkaimman kauden Mestiksessä, kun 47 ottelussa syntyivät tehot 12+14=26. Hän toimi lisäksi kajaanilaisryhmän varakapteenina.

− Hieno ja tärkeä homma, että "Pyke" jatkaa Kajaanissa. Hän on jo kokenut Mestis-sentteri ja hän tuo sitä kautta lisää kaivattua esimerkkiä ja johtajuutta porukkaan. Viime kaudella tehty piste-ennätys kertoo myös potentiaalista tehdä tulosta, totesi Hokin päävalmentaja Niko Eronen.

Hokin puolustukseen liittyi uutena kasvona Arttu Venäläinen, joka hakee paikkaa joukkueesta koeajalla. 20-vuotias puolustaja pelasi kolme edelliskautta Jukurien A-nuorissa. Viime kaudella hän kokosi Nuorten SM-Liigassa 50 ottelussa tehot 3+7.

− Arttu on periksiantamaton ja positiivinen persoona, joka laittaa itsestään 110 prosenttia joukkueen eteen. Hänen vahvuutensa ovat puolustuspäässä sekä alivoimalla, kertoi Eronen.

Hokin joukkue on Pyykkösen ja Venäläisen sopimusten myötä pitkälti valmis. Joukkueella on kaikkiaan 24 pelaajasopimusta.

− Näiden kahden sopimuksen myötä emme enää aktiivisesti hae lisävahvistuksia. Silmät ja korva pysyvät kuitenkin auki siltä varalta, jos jotain mielenkiintoista ilmenee, Eronen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle