Puristuksessa oleva Kanadan jääkiekkoliitto lopettaa jäsenmaksurahastonsa käytön seksuaalisesta häirinnästä syytettyjen sovintokuluihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan jääkiekko on ollut viime aikoina skandaalin keskellä.
Kuva © Timo Savela

Kanadan jääkiekkoliitto Hockey Canada on ilmoittanut luopuvansa kyseenalaisen jäsenmaksurahastonsa käytöstä seksuaalisen häirinnän ja hyökkäysten oikeus- ja sovintokuluihin. Aiemmin kuluneella viikolla tuli ilmi, että jääkiekkoliitto on käyttänyt pelaajilta ja heidän perheiltään kerättyä arviolta 15 miljoonan Kanadan dollarin arvoista rahastoaan lukuisten tapausten maksamiseen.

Kyseessä ovat olleet siis muutkin kuin nyt käsiteltävänä oleva vuoden 2018 nuorten maajoukkueen pelaajien tapaus. Kyseisessä tapauksessa seitsemää toistaiseksi nimeämätöntä pelaajaa syytetään seksuaalisesta väkivallasta naisuhria kohtaan. Tapausta ollaan sopimassa rikosoikeuden ulkopuolella. Seksuaalisesta väkivallasta väitettyjen pelaajien joukossa on ainakin osin nykyisiä NHL-pelaajia.

Koko jääkiekkoliiitto on ollut viime kuukaudet myrskyn silmässä toimittuaan turhan leväperäisesti kyseisen tapauksen ja seksuaalisen häirinnän kitkemisen suhteen. Myös rahaston käyttö on ollut salaista, eikä organisaation pelaajille ja heidän vanhemmilleen suunnatuissa ohjeissa ole mainittu rahaston käyttötapaa rehellisesti.

Asiaan on puututtu valtionhallinnon tasolla. Useat parlamentin jäsenet ovat syyttäneet liittoa ongelmien lakaisemisesta maton alle. Valtio on ehtinyt jäädyttää aiemmat tukensa jääkiekkoliitolle toistaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle