Puolustaja Antti Tuomisto siirtyy Denverin yliopistosta TPS:ään

LIIGA / Uutinen
Tuomisto on pelannut Suomen juniorimaajoukkueissa yhteensä 60 ottelun verran.
Kuva © Saimi Airaksinen
Isokokoinen puolustaja Antti Tuomisto, 21, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen TPS:n kanssa.

Porilaislähtöinen Antti Tuomisto on solminut TPS:n kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Edelliset kaksi kautta Denverin yliopistossa pelannut 195-senttinen puolustaja pääsee sopimuksensa myötä pelaamaan ensimmäiset ottelunsa aikuisten tasolla.

Tuomistolla on taskussaan myös NHL-varaus, sillä Detroit Red Wings varasi raamikkaan puolustajan toisella kierroksella kesällä 2019.

Ennen yliopistosarjaan siirtymistä Tuomisto pelasi Ässien U20-joukkueessa, jossa hänet nimettiin kaudella 2019–2020 sarjan parhaaksi pelaajaksi ja puolustajaksi. Edustusjoukkueessa otteluita ei kertynyt, sillä ammattilaissopimus olisi estänyt yliopistokaukaloissa pelaamisen.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät siitä, että sain mahdollisuuden päästä pelaamaan TPS:ään ja Turkuun. Erityisesti olen fiiliksissä siitä, että pääsin seuraan, jossa minulla on mahdollisuus menestyä ja tietenkin kehittyä pelaajana, Tuomisto kertoo TPS:n tiedotteessa.

– Olemme iloisia, että Antti valitsi TPS:n. Uskomme, että hän auttaa Seuraa menestymään ja ottaa samalla itse askeleita kohti NHL-kaukaloita. Isokokoisena rightin pakkina hän tuo meille vahvaa osaamista kiekolliseen pelaamiseen ja toisen kierroksen NHL-varaus kertoo puolestaan hänen potentiaalistaan kovaa kieltä, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle