Pudotuspeleistä poisjäävien NHL-pelaajien lista kasvaa − Alzner ja Green nimekkäimmät

NHL / Uutinen
Karl Alzneria ei nähdä enää tällä kaudella kaukalossa.
Kuva © Getty Images

NHL-pelaajat palaavat maanantaina tositoimiin, kun joukkueiden kahden viikon mittaiset harjoitusleirit lähtevät käyntiin. Jokaisella pelaajalla on kuitenkin oikeus jättäytyä pois pudotuspeleistä, ja poisjääjien lista kasvoikin viikonloppuna muutamalla nimellä.

NHL-pelaajien pitää ilmoittaa maanantaihin mennessä, jos he eivät halua pelata enää tällä kaudella. Poisjääminen on täysin sallittua, eikä siihen vaadita mitään erityistä syytä. Sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä seitsemän pelaajaa on ilmoittanut jäävänsä pois pudotuspeleistä. 

Calgary Flames -puolustaja Travis Hamonic oli ensimmäinen pelaaja, joka ilmoitti jäävänsä pois syksyn pudotuspeleistä. Myös seuraavat pelaajat ovat ilmoittaneet, että he eivät aio pelata pudotuspeleissä.

Karl Alzner - Montreal Canadiens

31-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut edelliset kaksi kautta pitkälti Canadiensin AHL-joukkue Laval Rocketsin paidassa, joten mistään runkopelaajasta ei Alznerin kohdalla voida enää puhua. Tällä kaudella Alzner pelasi vain neljä ottelua Canadiensin paidassa.

Mike Green - Edmonton Oilers

Veteraanipuolustaja Green kertoi lauantai-iltana Oilers-GM Ken Hollandille, että hän ei ole joukkueen käytettävissä pudotuspeleissä. 34-vuotias Green aloitti kuluvan kauden Detroit Red Wingsin riveissä, mutta hänet kaupattiin kauden aikana Oilersiin.

Roman Polak - Dallas Stars

Dallas Starsin mukaan tšekkipuolustaja Roman Polak ei edusta enää joukkuetta kuluvalla kaudella. Polak ilmoitti jo aiemmin keväällä, että hän palaa ensi kaudella kotimaansa liigaan. 34-vuotiaan puolustajan NHL-sopimus päättyy tähän kauteen. Yli 800 NHL-ottelua urallaan pelannut Polak pelasi Starsin paidassa tällä kaudella 41 ottelua.

Sven Bärtschi - Vancouver Canucks

Suurimman osan kaudesta AHL-joukkue Utica Cometsin riveissä tällä kaudella pelannut sveitsiläishyökkääjä Sven Bärtschi ei ole pudotuspeleissä Vancouver Canucksin käytettävissä. 27-vuotias hyökkääjä nähtiin kuluvalla kaudella NHL-kaukaloissa vain kuudesti.

Steven Kampfer - Boston Bruins

Kymmenen peliä Bruinsin takalinjoilla tällä kaudella pelannut Kampfer jää myös pois tulevista pudotuspeleistä. 31-vuotias jenkkipuolustaja perusteli päätöstään lauantaina Twitterissä.

− Tämä oli yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä. Vaimollani ja pojallani on molemmilla sydänvika, joka voi aiheuttaa ongelmia koronaviruksen kanssa. Olemme suhtautuneet tähän tilanteeseen vakavasti ja perheeni hyvinvointi on minulle kaikki kaikessa, Kampfer kertoi.

Zach Trotman - Pittsburgh Penguins

Penguins-GM Jim Rutherford ilmoitti lauantaina, että puolustaja Zach Trotman ei ole joukkueen käytettävissä enää tällä kaudella. 29-vuotias Trotman nähtiin tällä kaudella tositoimissa vain kahdeksassa ottelussa, eikä hän todennäköisesti olisi mahtunut joukkueen kuuden pelaavan puolustajan joukkoon tulevissa pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle