Pronssijoukkueen valmennusryhmä pysyy kasassa − someilmiöksi nousseelle Niko Härköselle jatkoaikaa Iisalmessa

MESTIS / Uutinen
Fläppitaululle oli käyttöä pitkälle kevääseen tänäkin vuonna.
Kuva © Miska Kouvalainen
IPK:ta menestyksekkäästi kaksi kautta valmentanut Niko Härkönen jatkaa Peli-Karhujen peräsimessä. Ensimmäinen kausi tuotti runkosarjassa toisen sijan ja toisella kaudella karhulauma ylsi pronssimitaliin. Valmennusryhmässä jatkavat myös apuvalmentajat Sauli Tapaninaho ja Janne Borg.

IPK:n valmennusryhmässä ei suuria muutoksia nähdä tulevalle kaudelle. Pääkäskijänä jatkaa Niko Härkönen, apuvalmentajana Sauli Tapaninaho ja maalivahtien valmennuksesta vastaa kesken viime kauden remmiin hypännyt Janne Borg.

Uudelle tasolle Peli-Karhut nostaneen Härkösen jatkosta on innoissaan niin seurajohto, kuin turkulaislähtöinen Härkönen itsekin. Mennyt sesonki päättyi seurahistorian ensimmäiseen mitaliin Mestikseen.

− Halusimme Härkösen hyvälle työlle vielä ainakin vuoden jatkumoa. "Häkä" on valmentajaksi vielä todella nuori, mutta hänen tulokset valmentajana ovat todella kovia. Hän oli meidän ykkösvaihtoehto alusta asti, valoittaa toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

− Myös minulla itselläni on vielä paljon opittavaa valmentajana ja koen, että Iisalmi on loistava paikka kehittyä myös valmentajana. Viihdyn henkilökohtaisesti hyvin Iisalmessa, joten päätös jatkamisesta oli lopulta selkeä, kertoo Härkönen.

Valmennusryhmässä jatkaa pelaajinakin IPK:ta edustaneet Sauli Tapaninaho ja Janne Borg. Tapaninaholla alkaa kuudes kausi edustusjoukkueen valmennusosastolla, Borgilla toinen.

− "Sale" on ollut luottomies apuvalmentajana usean kauden ajan tehnyt hyvää työtä joukkueen fysiikkapuolen vastaavana. Hänellä on kova halu kehittyä valmentajana ja he täydentävät Härkösen kanssa hyvin toisiaan.

− Viime kauden maalivahtikolmikko oli Mestikseen todella kokematon, mutta hyvän valmennuksen ansiosta jätkät ottivat isoja harppauksia kauden aikana eteenpäin, Ylisipola kommentoi, kertoo Ylisipola Tapaninahon ja Borgin ansioista.

» Lähetä palautetta toimitukselle