Pospisil jatkaa Lukon testissä, Janatuinen jäi vaille sopimusta

LIIGA / Uutinen
Slovakian nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Pospisil sai jatkoa testijaksolleen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lukon testissä ollut Joel Janatuinen jättää raumalaisryhmän. Kristian Pospisilin testijaksoa sen sijaan jatkettiin.

Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa viime kaudet kiekkoillut Joel Janatuinen tuli Lukon testiin huhtikuun lopulla. Raumalaisjoukkueesta ei kuitenkaan löydetty lopulta 24-vuotiaalle hyökkääjälle sopivaa roolia, minkä vuoksi hänen koeaikasopimustaan ei jatkettu.

− Janatuinen on lupaava pelaaja ja lisäksi fiksu ja asiallinen ihminen. Kilpailu pelipaikoista on kuitenkin kovaa ja tässä kohtaa nähtiin paremmaksi laittaa peli poikki. Vaarana olisi ollut, että hänen roolinsa olisi jäänyt liian pieneksi, kertoi Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt päätöksen taustoista.

− Mielestäni tämä on myös reilua pelaajaa kohtaan, koska näin hänelle jää enemmän aikaa uuden seuran etsintään. Kokonaisuudessaan Janatuinen jätti kuitenkin oikein positiivisen kuvan itsestään.

Toinen Lukon testissä olleista pelaajista, slovakialainen Kristian Pospisil sen sijaan jatkaa koeajalla. 22-vuotias hyökkääjä on raumalaisryhmän mukana 27.8. saakka, jolloin joukkue lähtee harjoitusleirille Sveitsiin.

− Pospisil onnistui sen verran hyvin, että haluamme nähdä häntä vielä harjoitusotteluissakin. Lopullinen päätös hänen pitämisestä tehdään ennen Sveitsin matkaa. Mikäli hän on mukana Sveitsissä, on hän myös meidän tulevan kauden sopimuspelaaja, Sahlstedt valotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle