Polvivammasta toipunut Jonas Enlund jatkaa Pelicansissa

LIIGA / Uutinen
Jonas Enlund teki viime kaudella paluun liigajäille Pelicansin paidassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jonas Enlundin viime kausi jäi loukkaantumisen vuoksi pahasti kesken.

Pelicans tiedotti perjantaina solmineensa jatkosopimuksen hyökkääjä Jonas Enlundin, 35, kanssa. Viime kauden toisessa ottelussa saamaansa polvivammaan päättäneen Enlundin uusi sopimus on muotoa 1+1 sisältäen option kaudesta 2024–25.

Loppukauden polvileikkauksesta toipumiseen ja polven kuntouttamiseen keskittynyt kokenut hyökkääjä odottaa jo paluuta tositoimiin.

– Jalka vaikuttaa erittäin hyvältä ja olen enemmän kuin valmis aloittamaan uuden kauden. Kovasti teki mieli hypätä askiin jo viime kevään finaalipeleissä, koska joukkue pelasi uskomattoman hyvin. Jengissä oli viime kaudella todella hyvä meininki ja sitä samaa pyritään jatkamaan myös alkavalla kaudella, Enlund toteaa seuran tiedotteessa.

Viime kaudella paluun liigajäille Pelicansin riveissä tehnyt Enlund pelasi 11 vuotta KHL:ssä sekä yhden kauden DEL:ssä, Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Liigatasolla aiemmin vain Tapparaa edustanut laitahyökkääjä jakoi kaudella 2009–10 runkosarjan maalipörssin voiton 28 osumallaan yhdessä Jokereiden Jukka Hentusen ja Pelicansin Juhamatti Aaltosen kanssa.

Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä on mielissään kokeneen hyökkääjän jatkosopimuksesta. Niemelän mukaan Enlund tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta.

– Hienoa, että "Enska" jatkaa Lahdessa ja tuo kokemusta koppiin. Hänen persoonansa ja johtajaominaisuudet ovat tärkeitä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Maajoukkuetasolla helsinkiläissyntyinen Enlund on edustanut Suomea Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018, monena vuonna EHT:llä sekä arvokisoissa nuorisomaajoukkueissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle