Poikkeuksellinen NHL-kausi käynnistyy tällä viikolla − Suomalaiskatsojille runsaasti kamppailuja parhaaseen katseluaikaan

NHL / Uutinen
Flyersin ja Penguinsin kohtaaminen käynnistää uuden NHL-kauden.
Kuva © Getty Images
13. tammikuuta käynnistyvällä kaudella nähdään runkosarjassa 74 ottelua suomalaiskatsojien näkökulmasta parhaaseen katseluaikaan. NENT Group Suomen jääkiekkotuottaja Iiro Harjula avasi Jatkoajalle tulevaa kautta TV-tuotannon silmin.

Koronaviruspandemian vuoksi typistetty NHL-kausi käynnistyy Suomen aikaa tämän viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Joukkueet tahkoavat 56 ottelun runkosarjan neljässä eri divisioonassa ja runkosarjan aikana nähdäänkin tämänhetkisten tietojen mukaan yhteensä 74 parhaaseen katseluaikaan näytettävää ottelua. Näistä kolme ensimmäistä nähdään heti avausviikon viikonloppuna. Harjula on odotetusti innoissaan NHL-jääkiekon paluusta. 

– Pitkän odotuksen jälkeen fiilikset ovat luonnollisesti parhaimmat mahdolliset! NHL on meille tärkeä tuote ja myös minulle henkilökohtaisesti se kaikista rakkain kiekkosarja. Odotan alkavalta kaudelta paljon.

– Moni suomalaispelaaja on mielenkiintoisen kauden kynnyksellä ja pelkästään siinä riittää seurattavaa. Poikkeuksellinen divisioonajako runkosarjaan laittaa voimasuhteet uusiksi, Harjula kertoo. 

Kauden aloitusta pohjustetaan ennakoiden siivittämänä 

Kauden ensimmäistä päivää pohjustetaan divisioonakohtaisilla ennakoilla ja muistellaan vanhoja Stanley Cup -finaalisarjoja. Kauden ensimmäinen suomeksi selostettu ottelu on avausottelu Philadelphia Flyersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa torstaina kello 00.30. Viaplay näyttää jokaisen ja V sport -kanavat suurimman osan kauden otteluista. 

– Tulemme käymään päivän aikana läpi jokaisen NHL-joukkueen ja divisioonan. Tuomme lisäksi esiin tärkeimmät uudistukset ja erilaisuudet alkavan kauden osalta.

– Suomalaisten pelaajien joukosta lyömme pöytään viisi kiinnostavinta perusteluineen. Ääneen pääsee myös useampi NHL:n suomalaispelaaja heidän vastatessa kysymykseen "kuka on NHL:n paras suomalaispelaaja tällä hetkellä?" Harjula kertaa aloituspäivän ohjelmistoa. 

Jokaisena viikonloppuna on NHL-studio 

Tiivistetty otteluohjelma tarjoaa mahdollisuuden suomalaiskatsojille seurata viikonloppuisin parhaaseen katseluaikaan maailman parasta kiekkosarjaa. Viaplay ja V sport ovatkin  panostaneet tähän tarjoamalla jokaisena viikonloppuna otteluiden oheen studion. 

– Pyrimme tietenkin aina kehittymään ja keksimään jotain uutta. Viaplayn NHL-tiimi pysyy samana, mutta on jälleen kauden kokeneempi. Alkavalla kaudella tulemme tekemään suomenkielisen NHL-studion jokaiseen viikonloppuun. Se on ainakin yksi konkreettinen uudistus, Harjula kertoo studiouudistuksesta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle