Pohjois-Amerikasta kotimaahan palaava Tammela Lukkoon - "Nuori pelaaja, joka on kuitenkin nähnyt paljon"

LIIGA / Uutinen
Tammela palaa liigakaukaloihin.
Kuva © Timo Savela
Kolme edelliskautta Pohjois-Amerikan kentillä pelannut Jonne Tammela on tehnyt sopimuksen Lukon kanssa.

Jonne Tammela siirtyy Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella. 21-vuotias hyökkääjä pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2015-2016 KalPassa, jota tuolloin valmensi nykyinen Lukko-luotsi Pekka Virta.

− Sopimuksen syntymiseen vaikutti vahvasti myös se, että Pekka Virta on päävalmentajana. Hän nosti minut nuorena poikana Liigaan ja antoi mahdollisuuden. Olen pelannut paljon Pekan alaisuudessa, joten oli helppo tehdä päätös, kun tietää mihin tulee ja mitkä ovat toimintatavat, Tammela kertoi.

− Olennaista tässä on, että edellisen kerran häntä valmentaessani, Jonne oli todella nuori vasta 17-vuotias pelaaja. Perusluonne ei pelaajalla tietenkään muutu, ja nuorena hän oli ennakkoluuloton kaveri, totesi Virta.

Ylivieskalaislähtöinen Tammela pelasi kolme edelliskautta Pohjois-Amerikassa, joista ensimmäisen OHL:ssä ja kaksi viimeisintä NHL-joukkue Tampa Bay Lightningin organisaatiossa, joka varasi hänet kesällä 2015 neljännellä kierroksella. 

Hyökkääjän viime kausia varjostivat loukkaantumiset ja pelimäärät jäivät melko vähäisiksi. Viime kaudella hän esiintyi AHL:ssä 20 ottelussa ja ECHL:ssä 23 kamppailussa. AHL:ssä hän keräsi tehot 1+3 ja ECHL:ssä 13+13.

Tammela on kiekkoillut urallaan myös Suomen ikäkausimaajoukkueissa. Keväällä 2015 hän kuului alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa saavuttaneeseen joukkueeseen.

− Tulen takaisin Suomeen ja Raumalle todella hyvillä fiiliksillä. Näen, että nyt oli hyvä aika katsoa vähän uusia tuulia. Takana on loukkaantumisia ja tuntuu, että nyt on oikea aika lähteä hakemaan uutta vauhtia. Lukko on hyvä paikka kehittyä, sillä Raumalla tehdään asiat hyvin. Kasassa on hyvä joukkue, jolla on mahdollisuudet mennä mihin vain, Tammela kommentoi.

− Kyseessä on nuori pelaaja, joka on kuitenkin nähnyt paljon. Jonne on pelannut kolme viimeistä vuotta paikasta auringossa ja hän on myös ollut lähellä läpimurtoa. Uskomme hänen pystyvän seuraavan kahden vuoden aikana lyömään meillä vahvasti läpi. En usko, että visiitti Pohjois-Amerikassa tulee jäämään viimeiseksi, arvioi Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

» Lähetä palautetta toimitukselle