Pittsburgh Penguins kiinnitti venäläistähti Jevgeni Malkinin neljän vuoden sopimuksella

NHL / Uutinen
Jevgeni Malkinin ura jatkuu Penguins-paidassa.
Kuva © Getty Images
Jevgeni Malkin ja Pittsburgh Penguins ovat päässeet yhteisymmärrykseen neljän vuoden ja 24,4 miljoonan dollarin jatkosopimuksesta.

Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Jevgeni Malkin jatkaa seuraavat neljä kautta Pittsburgh Penguinsin riveissä. Sopimus takaa pelaajalle 6,1 miljoonaa dollaria kaudesta ja sisältää siirron estävän pykälän.

− Jevgeni on sukupolvien lahjakkuus, joka tullaan muistamaan yhtenä parhaista pelaajista NHL:n historiassa. Hänen ansioluettelonsa jääkiekossa ja henkilökohtaiset saavutukset puhuvat hänestä pelaajana ja olemme innoissamme nähdessämme hänen jatkavan merkittävää perintöään Pittsburghissa, kertoo seuran GM Ron Hextall.

Nopeaa sopimusta Penguinsin kanssa voidaan pitää yllättävänä, sillä pelaaja oli vain vuorokautta aiemmin ilmoittanut katsovansa tilanteen vapailla markkinoilla. Penguinsin kerrotaan tarjonneen alkujaan kolmen vuoden sopimusta, mutta hyökkääjä halusi pidemmän sopimuksen.

Koko 16 kautta kestäneen NHL-uransa Malkin on pelannut Penguinsissa. Hänellä on seuran historiassa kolmanneksi eniten maaleja (444) ja syöttöjä (702) ja toiseksi eniten pelattuja pelejä (981).

Viime kaudella Malkinin tilastoihin merkittiin 41 ottelussa tehot 20+22=42. Seitsemässä pudotuspelissä syntyi tehot 3+3=6.

» Lähetä palautetta toimitukselle