Pittsburgh Penguins kavensi leiriryhmänsä 27 pelaajaan − suomalaisnelikko lähetettiin farmiin

NHL / Uutinen
Suomen eri ikäluokkien maajoukkueissakin esiintynyt Kasper Björkqvist aloittaa kautensa Penguinsin farmissa.
Pittsburgh Penguins lähetti harjoitusleiriltään peräti 17 pelaajaa farmiin. 12 hyökkääjän, neljän puolustajan ja yhden maalivahdin joukkoon mahtui myös suomalaisväriä.

Pittsburgh Penguins lähetti ison tukun pelaajia farmiin vain hieman yli viikko ennen kauden avausta. Joukossa oli mukana neljä suomalaista: hyökkääjät Kasper Björkqvist ja Oula Palve, puolustaja Niclas Almari sekä maalivahti Emil Larmi.

Almari ja Larmi voittivat viime kaudella Suomen mestaruuden HPK-paidassa. Kaksikosta etenkin Larmi oli suuressa roolissa oltuaan maalillaan lähes ohittamattomassa vireessä.

Niin ikään Palveen viime kausi oli vakuuttava Liigassa ja TPS:n paidassa. Juonikas hyökkääjä iski 53 Liigan runkosarjaotteluun 51 tehopistettä.

Björkqvist pelasi puolestaan viime kaudella yliopistosarja NCAA:ssa Providence Collegen joukkueessa. Sekä vasemmalla että oikealla laidalla viihtyvä voimanpesä saalisti yliopistosarjassa 42 otteluun 30 tehopistettä, joista 17 oli maaleja.

AHL:ään lähetetystä nelikosta etenkin Björkqvistin nimi on ollut paljon esillä sosiaalisessa mediassa. Suomalaisnuorukaista on kehuttu todella kovasta fysiikasta. 

Penguinsin farmiseura Wilkes-Barre/Scranton Penguins aloittaa kautensa Suomen aikaan aikaisin sunnuntaiaamuna 6. lokakuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle