Pittsburgh Penguins ja Rickard Rakell sopuun monivuotisesta jatkosopimuksesta

NHL / Uutinen
Yli 600 ottelua NHL:ssä pelannut Rickard Rakell on ehtinyt voittaa myös MM-kultaa Ruotsin paidassa.
Kuva © Samuli Huikuri
Pittsburgh Penguins jatkaa joukkueen rakentamista.

Kesken viime kauden Anaheim Ducksista Pittsburgh Penguinsiin siirtynyt Rickard Rakell, 29, on tehnyt kuusivuotisen, ja arvoltaan 30 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Penguinsin kanssa. Sopimus tuo ruotsalaishyökkääjälle kausittain viiden miljoonan dollarin tienestit.

Rakell pelasi menneellä kaudella yhteensä 70 runkosarjaottelua Ducksin ja Penguinsin riveissä. Pistetili karttui näissä 41 pisteen verran (20+21). Pudotuspelejä hyökkääjälle kertyi Pens-paidassa kaksi.

− Hän tuo monipuolisuutta ja hyökkäysvoimaa kokoonpanoomme, ja tiedämme, että hän tulee olemaan meille vaikuttava pelaaja jatkossa, totesi joukkueen GM Ron Hextall seuran tiedotteessa.

Anaheim Ducksin vuonna 2011 ykköskierroksella varaama Rakell on pelannut NHL-uransa aikana 569 runkosarjaottelua tehopistein 158+194=352. Pudotuspelejä ruotsalaiselle on kertynyt 48 tehoin 11+8=19.

Vaikka Penguins tiedotti hiljattain tehneensä puolustaja Kris Letangille rahakkaan jatkosopimuksen, niin joukkueelle jää Rakellin sopimuksen myötä palkkakattoon tilaa vielä noin 10 miljoonan dollarin verran. Ilman sopimusta ovat mm. Jevgeni Malkin ja suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle