Pitkäaikainen varakapteeni Jani Tuppurainen on JYPin ensi kauden kapteeni − paluumuuttajat saavat rintaansa A-kirjaimet

LIIGA / Uutinen
Kirjain Tuppuraisen pelipaidan rintamuksessa vaihtuu.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP teki kapteenivalintansa ja se osui kokeneeseen Jani Tuppuraiseen. Varakapteenin A-kirjaimet kiinnitetään kolmen pelaajan pelipaitoihin.

Jani Tuppurainen aloittaa 12. kautensa JYPissä ja sesongilla 2020−21 hän toimii joukkueen kapteenina. Hänellä on takanaan kahdeksan kauden varakapteenius jyväskyläläisten riveissä.

− Minulle on suuri kunnia kantaa C-kirjainta perinteikkäässä seurassa. Aikaisempina kausi olen toiminut varakapteenina ja pyrkinyt myös silloin omalla tekemisellä olemaan esimerkillinen. Kapteenistossa on erilaisia persoonia, joita yhdistää periksiantamattomuus, voitontahto ja urheilullisuus. Salmio ja Salonen tuovat uusina mukanaan rutkasti kokemusta ja näkemystä", Tuppurainen kommentoi kapteenivalintaansa JYPin tiedotteessa.

Kapteenistoon Tuppuraisen lisäksi kuuluvat Miska Siikonen sekä JYPin omat kasvatit Mikko Salmio ja Aleksi Salonen. Kaksi viimeksi mainittua palaavat kasvattiseuraansa pelattuaan useamman kauden muualla.

− Luonnollisesti olen hyvin kiitollinen ja otettu valinnasta. Oman rakkaan kasvattajaseuran kapteenistoon kuuluminen on itselle iso kunnia. Aion jatkossakin olla positiivinen oma itseni sekä luoda ympärilleni hyvää energiaa. Sillä tavoin autan joukkuetta myös pelillisten suoritusten lisäksi, Salmio tunnelmoi valintaa kapteenistoon.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kertoo joukkueen saavan kokeneen kapteenin, joka toimii esimerkillisesti jäällä ja sen ulkopuolella. Koko kapteeniston valinnoissa korostuivat seuran arvot.

− Tuppurainen pystyy auttamaan vahvan pelaajakokemuksensa kautta joukkueen nuoria pelaajia ja hänellä on tieto siitä, mitä voittava joukkuepeli tarkoittaa ja mitä se vaatii. Varakapteenit edustavat nuorekkuutta ja kokemusta. Kapteenisto on kokonaisuudessaan täynnä esimerkillisiä ihmisiä ja urheilijoita, jotka edustavat omalla esimerkillään seuran arvoja joukkueen parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle