Pistepörssin voittaja Petri Kontiola ja kaksi nuorta lupausta Ilveksen haaviin

LIIGA / Uutinen
Kontiola pelasi kuluvalla kaudella HPK:ssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ilves jatkoi uusien pelaajien tiedottamista kolmella uudella nimellä. Tällä kertaa julkaistavissa nimissä oli tarjolla sekä kokemusta että nuoruuden intoa.

Ilves julkaisi perjantain tiedotustilaisuudessaan kolmen uuden pelaajan sopimukset. Kaikki tuoreet tupsukorvat pelasivat viime kaudella muissa liigaseuroissa.

Kokemusta ja kärkiosaamista Ilveksen hyökkäykseen tuo kuluvan kauden otteistaan Kultaisella kypärällä palkittu Petri Kontiola. Konkarihyökkääjä on Liigan lisäksi pelannut KHL-, NHL- sekä AHL-kaukaloissa. Tällä kaudella 36-vuotias hyökkääjä saavutti pistepörssin voiton HPK:n riveissä.

− Kontiolasta saamme kovan paketin taitoa, pelikäsitystä sekä hyökkäyspelin visioita, joihin yhdistyvät pelikovuus, kilpailullisuus ja voittamisen tahto joka päivä, luonnehtii uutta pelaajaa Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Kontiolan palkintokaapissa on Leijonissa voitetut MM-hopeamitali vuodelta 2007 ja olympiapronssi Sotšista vuodelta 2014. Kontiolan sopimus kattaa ensi kauden.

Nuorta voimaa SaiPasta ja KooKoosta

Matias Mäntykivi, 19, tulee Ilvekseen SaiPasta. Mäntykivi on edustanut lisäksi Ketterää muutaman kauden. Nuoren hyökkääjän tehot olivat päättyneellä kaudella lappeenrantalaisten riveissä 43 ottelussa 1+8=9. Mäntykiven sopimus on kaksivuotinen.

− Mäntykiveltä löytyvät poikkeukselliset taidot ja pelipää. Hän on pelannut lähes sata liigaottelua, vaikka ikää on edelleen alle 20 vuotta. Pitkällä aikavälillä näemme hänet sentterinä, kun fysiikka ja suora luistelu kehittyvät, urheilujohtaja Koskela toteaa.

Mäntykivi on urallaan voittanut Mestis-mestaruuden Ketterän paidassa keväällä 2019. Alkuvuonna hän oli U20-ikäluokan MM-kisoissa Nuorten Leijonen mukana pokkaamassa pronssimitaleita.

Suomen ja Yhdysvaltojen kansalainen Joonas Oden saapuu Tampereelle Kouvolasta. 21-vuotiaan laitahyökkääjän tehot olivat tällä kaudella 46 ottelussa 6+13=19. Keväälle kertyi myös yksi Ilvestä vastaan pelattu pudotuspeliottelu ilman tehopisteitä.

− Oden on eliittiluistelija ja dynaaminen pelaaja, joka on pelannut 21-vuotiaana liigassa jo yli sata ottelua, Koskela luonnehti laituria tiedotteessa.

Odenin sopimus on niin ikään kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle