Phil Kesselin huhuttu kauppa toteutui − suuntana Arizona

NHL / Uutinen
Kessel pääsee Arizonassa tutun valmentajan alaisuuteen.
Kuva © Getty Images
Pittsburgh Penguins ja Arizona Coyotes ovat tehneet pelaajakaupan, jossa tunnetuimpina osapuolina ovat hyökkääjät Phil Kessel ja Alex Galchenyuk.

Arizona Coyotes saa Phil Kesselin lisäksi puolustaja Dane Birksin ja neljännen kierroksen varausvuoron vuoden 2021 varaustilaisuuteen. Alex Galchenyukin lisäksi Penguinsiin matkaa puolustaja Pierre-Olivier Joseph.

Kessel oli suuressa roolissa Penguinsin voittaessa kaksi peräkkäistä Stanley Cupia vuosina 2016 ja 2017. Toissa kaudella uransa ennätyspisteet (92) tehnyt 31-vuotias Kessel ei ole jättänyt otteluita väliin kauden 2009−10 jälkeen. 996 ottelussa hyökkääjä on tehnyt 823 tehopistettä. Penguinsin lisäksi Kessel on pelannut Boston Bruinsissa ja Toronto Maple Leafsissa.

Birks on vuonna 2018 yliopistouransa päättänyt puolustaja, jonka viime kausi kului yhtä ottelua lukuun ottamatta ECHL:ssä. Hän on Penguinsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2013.

Galchenyuk tuli kaupatuksi toisena kesänä peräkkäin, sillä Montreal Canadiensissa NHL-uransa kaudella 2012−13 aloittanut pelaaja vaihdettiin viime kesänä Max Domiin. Viime kaudella hänelle kertyi 72 ottelussa tehot 19+22. Urallaan hänellä on 490 NHL-ottelussa 296 pistettä.

Joseph on Coyotesin ensimmäisen kierroksen varaus kahden vuoden takaa. Hän ei ole vielä aloittanut ammattilaisuraansa, vaan pelit ovat sujuneen QMJHL:ssä, jossa hänet kaupattiin viime kaudella Charlottedown Islandersista Drummondville Voltigeursiin. Kausi toi 62 runkosarjaottelussa 47 tehopistettä, pudotuspeleissä pisteitä kertyi yhdeksän, kun Voltigeurs selvisi neljän parhaan joukkoon.

Kessel saa Coyotesissa tuttua valmennusta, sillä päävalmentaja Rick Tocchet toimi ennen Coyotes-pestiään Penguinsin apuvalmentajana.

− Minulla ja Rickillä on hyvät välit ja olen iloinen, että hän on minun valmentajani. Yritän tehdä parhaani, jotta joukkue voittaa mahdollisimman paljon. Coyotes on nouseva joukkue ja sillä on paljon hyviä palasia paikoillaan, Kessel kommmentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle