Phil Kessel NHL:n teräsmiesennätykseen − juhlisti rajapyykkiä uran 400. maalilla

NHL / Uutinen
Kesselin ennätys huomioitiin San Josessa.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knightsin Phil Kessel nousi NHL:n teräsmiestilaston kärkipaikalle ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Hän ohitti 990. peräkkäisellä ottelullaan viime kaudella ykköseksi nousseen Keith Yandlen.

Phil Kesselin teräsmiesputki alkoi marraskuussa 2009 hänen edustaessaan Toronto Maple Leafsia. Hän pelasi Maple Leafsissa kauden viimeiset 70 ottelua sekä viisi seuraavaa kautta ennen neljän kauden putkea Pittsburgh Penguinsissa. Kesällä 2019 Kessel siirtyi Arizona Coyotesiin ja tällä kaudella hän aloitti pelit Golden Knightsissa.

Kessel teki ottelussa San Jose Sharksia maalin, joka oli hänen kauden ensimmäisensä ja koko uran 400. Kaikkiaan hän on pelannut 1212 runkosarjaottelua, joissa pisteitä on kertynyt 959. Kessel on Penguins-vuosiltaan kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Ennen Kesseliä teräsmiestilaston kärjessä oli Keith Yandle, jonka 989 ottelun putki kesti maaliskuusta 2009 maaliskuuhun 2022 ennen kuin hän jäi kokoonpanon ulkopuolelle. Yandle lopetti uransa viime kauteen. Kolmantena tilastossa on vuosina 1975−87 NHL:ssä pelannut Doug Jarvis.

» Lähetä palautetta toimitukselle