Petteri Nikkilä suuntaa Kouvolasta yllättäen Saksan kakkossarjaan – seurakaverina Ville Järveläinen

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Petteri Nikkilä jättää kotimaan kaukalot taakseen.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK:n kasvatti Petteri Nikkilä pelaa ensi kaudella Saksassa.

KooKoota viime kaudella edustanut Petteri Nikkilä on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Bayreuth Tigersin kanssa. Joukkueessa pelaa myös Nikkilän entinen seurakaveri Ville Järveläinen.

– Kun meille tarjoutui mahdollisuus tällaiseen pelaajaan, aloimme heti tehdä töitä mahdollisen siirron eteen. Se, että Nikkilä edes mietti Saksan toiseksi korkeinta pääsarjatasoa, oli meille onnenpotku, GM Matthias Wendel kertasi seuran tiedotteessa.

Nikkilän siirtyminen Saksaan ja toiseksi korkeimmalle pääsarjatasolle on yllättävä, sillä puolustaja iski KooKoossa viime kaudella tehot 7+21 ja ennen sitä hän nousi myös ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen. Nikkilä käytti keväällä KooKoo-sopimuksessaan olleen ulkomaanoption.

– Kysyin hyvältä ystävältäni Villeltä hänen joukkueestaan Saksassa. Ensin kieltäydyin, enkä edes miettinyt asiaa, mutta pari viikkoa myöhemmin puhuimme jälleen. Halusin vain pelata Suomen ulkopuolella, mutta maailmantilanteen vuoksi markkinat ovat rajalliset, Nikkilä itse kommentoi siirtoa tiedotteessa.

Viime kaudella Bayreuth Tigers sijoittui 14 joukkueen sarjassa sijalle 11.

Muokattu: 19.6.2022, kello 20.36: Nikkilän sopimuksen pituus korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle