Petrus Palmu vahvistamaan Jukurien hyökkäystä, puolustukseen nuorta voimaa Imatralta ja Jyväskylästä

LIIGA / Uutinen
Palmu edusti viimeksi Liigassa pelatessaan JYPiä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jukurit saa hyökkäykseensä kovan luokan vahvistuksen, kun tehokkaasti Liigassa aiemminkin esiintynyt Petrus Palmu siirtyy mikkeliläisryhmään. Puolustuspäähän liittyvät puolestaan paluun kasvattajaseuraansa tekevä Saku Forsblom sekä lupaava Joni Jurmo.

Petrus Palmu vahvistaa Jukureita kaksivuotisella sopimuksella. 23-vuotias laitahyökkääjä kiekkoili päättyneen kauden NHL-joukkue Vancouver Canucksista lainasopimuksella Saksan DEL-liigan ERC Ingolstadtissa. Palmu iski 37 ottelussa tehot 9+13=22.

Joensuulaislähtöinen Palmu on Liigassa pelannut aiemmin TPS:ssä sekä JYPissä. Tehokkaimmalla liigakaudellaan 2017-2018 hän viimeisteli 59 ottelussa 36 tehopistettä ja voitti sarjan tulokkaiden pistepörssin. Hyökkääjä palkittiin myös vuoden tulokkaana tuolla kaudella.

Suomen nuorisomaajoukkueissa esiintyneellä Palmulla on kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista, sillä hän pelasi kaudet 2014-2017 OHL:ssä Owen Sound Attackin joukkueessa. Vancouver Canucksin kesällä 2016 varaamalla hyökkääjällä on tilillään myös 12 AHL-ottelua.

− Aika samanlainen pelaaja olen kuin Saksaan lähtiessä, mutta toki kokemusta on karttunut, ja sitä kautta olen pyrkinyt olemaan parempi pelaaja. Tykkään edelleen tehdä paljon töitä, luistella ja karvata kiekkoa. Olen kokonaisvaltainen pelaaja, joka pyrkii totta kai tuomaan tehoja myös hyökkäyspäähän, Palmu kuvaili itseään.

Saku Forsblom palaa kasvattajaseuransa puolustukseen kahden Ketterässä pelatun Mestis-kauden jälkeen. Urallaan muun muassa Jukurien U20-joukkueen kapteenina toimineen puolustajan sopimus on kaksivuotinen.

Päättyneellä kaudella Forsblom luuti Ketterän takalinjoilla 26 ottelussa ja keräsi niissä tehot 2+11=13. Mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä 23-vuotias puolustaja merkkautti yhdeksässä ottelussa neljä syöttöpistettä. Forsblom kävi kauden aikana haistelemassa myös liigaympyröitä esiintymällä Jukurien riveissä kuudessa ottelussa.

− Kaksi vuotta Mestistä ovat kasvattaneet Sakusta liigapakin, jonka hän osoitti pelatessaan meillä lainasopimuksella muutaman ottelun keväällä. Hän on pelaajatyypiltään monipuolinen taistelija, ja hänen joukkueen eteenpelaaminensa on huipputasoa. Jukurien kehitysjohtaja Mikko Hakkarainen kommentoi.

Espoolaistaustainen Joni Jurmo siirtyi viime kaudeksi Jokerien U20-joukkueesta JYPin liigamiehistöön ja pelasi 20 liigaottelua. Loppukauden 19-vuotias Jurmo pelasi lainalla Kiekko-Espoossa Mestistä ja iski siellä 12 ottelussa tehot 4+6=10.

Puolustaja on Vancouver Canucksin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2020. Jurmonkin sopimus on kaksivuotinen, mutta siihen sisältyy lisäksi kahden kuukauden koeaika.

− Jurmo on vahva luistelija, joka pystyy hyvän luistelutekniikkansa sekä liikkuvuutensa ansiosta tukemaan hyökkäyksiä sekä operoimaan viivalla. Hän on myös iso ja ulottuva pelaaja, jolla on valtavasti potentiaalia, mutta vaatii myös fyysistä sekä henkistä kehittymistä, jotta voi päästä tavoitteisiinsa, arvioi Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle