Petri Vehanen siirtyy U20-sarjasta Saksan pääsarjatasolle Mannheimiin: "Iso hyppy valmentajaurallani"

Muut Sarjat / Uutinen
Petri Vehanen pelasi Lukossa kymmenellä Liiga-kaudella.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Petri Vehasen valmennusura sai uutta vauhtia siirrolla Mannheimiin.

Maalivahtivalmentaja Petri Vehanen on tehnyt sopimuksen Saksan DEL-sarjassa pelaavan Adler Mannheimin kanssa. Tuore sopimus on voimassa kevääseen 2023.

Entisenä huipputason maalivahtina tunnettu Vehanen on toiminut Lukon organisaation maalivahtivalmentajana kaudesta 2018–19.

Useamman kauden Suomessa valmentanut, mutta kansainvälisiltä kentiltä kosolti kokemusta kerryttänyt valmentaja näki Adlerin tarjouksen mahdollisuutena päästä entistä vastuullisempaan tehtävään.

– Siirtyminen junioreista ammattilaisjoukkueeseen on totta kai iso hyppy valmentajaurallani. Ajatukseni ovatkin olleet miesten sarjaan siirtymisessä ja Keski-Eurooppaa olen mielessäni kaavaillut. Nyt kun mahdollisuus avautui, olen onnellinen, että pystyin tarttumaan siihen, Vehanen kertoo Lukon haastattelussa.

Saksalainen jääkiekko ja DEL-sarjan pelillinen ilme ovat Vehaselle entuudestaan tuttuja neljän Eisbären Berlin -kauden myötä.

– Saksassa jääkiekko on hyvin erilaista. Suomessa vauhti kaukalossa on kovempaa, mutta DEL-liigassa yksilötaito voi olla vahvempaa. Aika iso ero tulee olemaan U20-sarjaan verrattuna, kun tulen kokeneeseen joukkueeseen kokeneiden pelaajien pariin.

Adler Mannheim pelasi Lukon kanssa samassa CHL-alkulohkossa tällä kaudella. Kumpikin joukkue voitti oman kotiottelunsa ja selvisi turnauksen pudotuspeleihin.

Pelaajaurallaan Vehanen pelasi muun muassa pitkään Lukossa, KHL-seura AK Bars Kazanissa sekä DEL-sarjan Eisbären Berlinissä, jonne hänen uransa päättyi keväällä 2018. Hän voitti Gagarin Cupin Kazanissa keväällä 2010 ja vuotta myöhemmin MM-kultaa Bratislavan kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle