Petri Matikaisen ensimmäinen kausi Sveitsissä päättyi potkuihin – viime kauden finalisti jäämässä tylysti pudotuspelien ulkopuolelle

Muut Sarjat / Uutinen
Matikaisen valmentama EHC Biel-Bienne on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.
Kuva © Pekka Rautiainen
Petri Matikaisen ensimmäinen valmennuspesti Sveitsin pääsarjassa päättyi potkuihin.

EHC Biel-Bienne on irtisanonut joukkueen päävalmentajana työskennelleen Petri Matikaisen. Myös apuvalmentaja Juha Vuori lähti seurasta samalla ovenavauksella.

Vielä viime kaudella finaaleissa pelannut joukkue on tällä kaudella kärvistellyt menestyksen puutteen kanssa. Biel-Bienne on tällä hetkellä sarjan 11. sijalla pisteen päässä pudotuspelien ensimmäisen kierrokselle oikeuttavasta sijasta. Joukkue on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan. Sen runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua.

– Valitettavasti tulokset, erityisesti viime otteluissa, eivät vala uskoa siihen, että saavuttaisimme minimitavoitteemme, selviytymisen pudotuspeleihin, ilman muutoksia valmennuksessa. Kausi oli alusta asti haastava, ja valmentajamme Petri ja Juha etsivät päivittäin uusia ratkaisuja. Valitettavasti useiden menestyksekkäiden otteluiden kirimme tyrehtyi viime viikkoina, minkä takia meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin roolittaa valmennuksemme uudelleen, seuran toisena presidenttinä oleva Stéphanie Mérillat perusteli päätöstä.

Matikaisen korvaa loppukauden ajaksi ruotsalainen Anders Olsson, joka oli mukana joukkueen apuvalmentajana kausina 2017–2021. Kuluvalla kaudella Olsson on työskennellyt Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan HCV Martignyn päävalmentajana ja myös seuran toisena urheilujohtajana yhdessä Daniele Maghitolan kanssa.

Matikainen tuli seuraan syöpähoitojen takia syrjään siirtyneen Antti Törmäsen tilalle. Kausi oli Matikaisen ensimmäinen Sveitsissä. Viisi edeltävää kautta hän työskenteli itävaltalaisen Klagenfurthin AC:n päävalmentajana. Vuori oli Matikaisen apuvalmentajana myös kolmena viimeisenä kautena Itävallassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle