Petri Kontiola kaikkien aikojen vanhimpana pistepörssin voittoon − tilastopalkinnot myös Wännströmille ja Hakuliselle

LIIGA / Uutinen
Petri Kontiolan tehoilu ei auttanut HPK:ta pudotuspeleihin.
Kuva © Juuso Koro
Runkosarjan pistepörssin voitti HPK:n Petri Kontiola. Täksi kaudeksi Liigaan palanneesta 36-vuotiaasta hyökkääjästä tuli samalla vanhin pistepörssikärki historiassa.

Petri Kontiola johti pistepörssiä ennen viimeistä kierrosta, mutta hyökkääjä ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan hän tehoili päätösottelussa SaiPaa vastaan neljän pisteen verran. Kontiolan kokonaissaldo oli 55 pistettä, jotka koostuivat 14 maalista ja 41 syöttöpisteestä. Myös syöttöpisteissä Kontiola oli tilastoykkönen.

Veli-Pekka Ketola -palkinnon vievä Kontiola on kaikkien aikojen vanhin pistepörssivoittaja Liigassa. Aiemmin ennätystä piti nimissään Ville Vahalahti, joka oli kaudella 2013−14 pari kuukautta nuorempi, kun katsotaan pelaajan ikää runkosarjan päättyessä.

Runkosarjan maalipörssin vei nimiinsä Ässien Sebastian Wännström 33 osumalla. Tehopörssin voittajan Matti Keinonen -palkinnon saa Lukon Anrei Hakulinen saldolla +27. samassa tehosaldossa oli myös KooKoon Oskari Manninen, mutta Hakulisella on vähemmän miinusmaaleja.

Puolustajien pistepörssin voitti Lukon Robin Press tehoin 17+31 ja tulokkaiden vastaavassa paras oli tehot 11+15 mättänyt KooKoon Kasper Björkqvist.

Runkosarjan jäähykuningas oli toista kertaa peräkkäin KooKoon Martin Berger. Ainoana sadan minuutin rajan (143 min) ylittänyt puolustaja on ensimmäinen sitten kauden 1982−83 ja SaiPan Ralph Coxin, joka puolustaa "onnistuneesti" jäähypörssin voittoa.

Vähintään 20 ottelua pelanneista maalivahdeista Lukon Lassi Lehtinen on ylivoimainen ykkönen niin päästettyjen maalien keskiarvossa (1,38) kuin torjuntaprosentissa. (94,03)

» Lähetä palautetta toimitukselle