Petra Nieminen johdatti maaleillaan Suomen varmaan voittoon Saksasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Petra Nieminen veivaili Suomen voiton takuupelaajana.
Suomi jatkoi hyviä otteitaan Saksan EHT-turnauksessa, kun se jätti emäntäjoukkueen nollille. Petra Nieminen iski Naisleijonille kaksi täysosumaa. Emilia Kyrkkö torjui maalinsuulla nollapelin.

Petra Niemisen upeat veivit alivoimalla kolmannessa erässä veivät Suomen 3−0-johtoon ja ottelutapahtumat huomioiden tulos alkoi tässä vaiheessa olla selvä. Lopulta Naisleijonat otti toisen voittonsa Saksan EHT-turnauksessa.

Saksa pelasi ottelun alusta pitkään kuin alivoimalla ja Suomi myllytti kiekollisena hyökkäyspäässä. Pelasi Naisleijonat tovin oikeasti ylivoimallakin ja silloin helähti heti maali. Ronja Savolainen ohitti Johanna Mayn terävällä laukauksella. Vaikka Saksa saikin peliään hieman auki, oli Suomi täysin kuskin paikalla ottelun edetessä. Emilia Kyrkkö oli pitkään käytännössä työtön tolppien välissä.

Suomi sai pelata ensimmäisestä erästä lähtien runsaasti ylivoimaa, mikä edesauttoi jo ennalta selvän ennakkosuosikkiaseman pönkittämistä. Nieminen toi toisen erän alussa kiekon Saksan alueelle ja kiskaisi 2−0-johtomaalin.

Suomi sai ottelun loppuvaiheilla hyviä pitkiä hyökkäyksiä hyökkäysalueelle ja Saksa pysyi lyhyen etäisyyden päässä pitkälti maalivahtinsa Mayn ansiosta. Naisleijonat alkoi myös vastustajansa tavoin ottaa jäähyjä toisessa erässä, joten kenttätapahtumiin tuli tasaisuutta.

Nieminen oli ottelun hahmo, kun Suomi haki Saksan EHT-turnauksen toisesta ottelustaan toisen voittonsa. Nuori maalivahti Kyrkkö torjui maalillaan ja arvokkaan nollapelin, vaikka iltapuhde jäikin varsin vähähikiseksi 11 torjunnan myötä. Suomi pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun se kohtaa iltapäiväottelussa Tšekin.

Muokattu: 9.2.2023, kello 22.47: Otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle