Petr Bříza yksi ehdokkaista IIHF:n johtoon - Faselin pitkä kausi tulossa loppuun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tšekki haluaa saada edustajansa kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n johtoon.
Kuva © Joonas Kämäräinen
René Faselin vuonna 1994 alkanut kausi IIHF:n johdossa on loppumassa syksyllä 2020. Seuraajiksi on ilmoittautunut viisi ehdokasta. Heistä viimeisimpänä ehdokkuutensa vahvisti Suomessakin loistanut tšekkiläinen ex-maalivahti Petr Bříza.

Rauman Lukossa kausilla 1991-93 loistanut tšekkimaalivahti Petr Bříza on viimeisin ehdokas kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n johtoon. Tšekin jääkiekkoliitto vahvisti Břízan ehdokkuuden viime viikolla. Bříza on uransa jälkeen toiminut niin omistamansa joukkueen Sparta Prahan johdossa kuin CHL:n ja Tšekin jääkiekkoliiton johtotehtävissä. Hän on toiminut myös Prahan kaupunginvaltuuston jäsenenä, ja on vuodesta 2016 lähtien ollut IIHF:n hallituksessa.

Muut ehdokkuutensa puheenjohtajan tehtävään ilmoittaneet ovat tanskalainen Henrik Bach Nielsen, valkovenäläinen Sergei Gontcharov, saksalainen Franz Reindl ja kanadalainen Bob Nicholson. Kaikki ovat IIHF:n nykyisiä hallituksen jäseniä. Suomen Kalervo Kummola on aiemmin ilmoittanut jättävänsä hallituksen ensi vuonna.

Nykyinen puheenjohtaja René Fasel on lopettaa tehtävässä vuonna 2020. Sveitsiläinen Fasel on ollut toimessa vuodesta 1994 lähtien. Jatkajasta äänestetään kokouksessa Pietarissa syyskuussa 2020.

» Lähetä palautetta toimitukselle