Perjantain Liiga-kierros poiki kurinpitopäätöksiä – Larsen selvisi ilman pannaa, Marcus Davidssonille yhden ottelun pelikielto

LIIGA / Uutinen
Larsen ajettiin ulos Turussa perjantaina.
Kuva © Tiia Mahkonen
Perjantain Liiga-kierros poiki kaksi kurinpitopäätöstä. Jukurien puolustaja Oliver Larsen ei saanut pelikieltoa, kun taas Ässien Marcus Davidssonille tuomittiin yhden ottelun mittainen pelikielto.

Liiga tiedotti myöhään lauantai-iltana kahdesta kurinpitopäätöksestä koskien perjantain ottelukierrosta. Jukurien puolustaja Oliver Larsenille ei tuomittu pelikieltoa, kun taas Ässien hyökkääjä Marcus Davidsson sai yhden ottelun pelikiellon.

Larsen ajettiin ulos TPS-ottelun avauserässä hänen taklattuaan Jasper Lindsteniä päähän. Lindsten joutui jättämään ottelun kesken taklauksen seurauksena.

Kurinpitodelegaatio totesi tiedotteessaan, että Larsenin taklaus tuli edestäpäin ja se kohdistui Lindstenin vartalolinjaan. Delegaatio kertoi taklauksen osuneen ensimmäisenä Lindstenin vartaloon, vaikka siitä aiheutui kontakti myös hänen päähänsä. Näillä kriteereillä delegaatio päätti, että Larsen ei piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa.

Ässien hyökkääjä Marcus Davidsson tuomittiin yhden ottelun pelikieltoon taklauksestaab KalPan puolustaja Saku Salmelaa päähän.

Kurinpitodelegaatio totesi Davidssonin taklausta käsitelleessä tiedotteessa tämän taklanneen Salmelaa sivusuunnasta suoraan päähän. Delegaatio totesi, että ruotsalaisen taklaus oli suoritettu oikeaoppisesti pääkontaktia lukuun ottamatta. Davidssonin tuomiossa oli huomioitu hänen taklauksensa vähäinen vauhti ja voima, minkä seurauksena hänelle tuomittiin yhden ottelun pelikielto.

Ruotsalainen on sivussa Ässien tiistaisesta SaiPa-ottelusta, ja hän saa palata kokoonpanoon torstaina porilaisten isännöidessä HPK:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle