Peräti kolme suomalaispelaajaa mukana USHL:n huippulupausten ottelussa

Muut Sarjat / Uutinen
Matias Maccelli pelasi vielä kauden 2017-2018 alussa TPS:n alle 20-vuotiaiden riveissä.
Suomalaishyökkääjät Matias Maccelli, Marcus Kallionkieli ja Jami Krannila ovat valittu tammikuussa pelattavaan USHL:n huippulupausten otteluun.

Peräti kolme ensi kesän varaustilaisuudessa ensimmäistä kertaa varattavissa olevaa suomalaispelaajaa on valittu mukaan tammikuun alussa pelattavaan jokavuotiseen USHL:n Top Prospects -otteluun. Itäistä joukkuetta edustaa hyökkääjä Matias Maccelli, kun taas Läntisen joukkueen riveissä pelaavat hyökkääjät Marcus Kallionkieli ja Jami Krannila. Ennen tätä kautta ainoastaan kolme suomalaispelaajaa on USHL:n historiassa pelannut kyseisessä ottelussa: Sampo Ranta (2018), Eeli Tolvanen (2017) ja Vili Saarijärvi (2015). 

Dubuque Fighting Saintsin seurajoukkuetasolla edustava Maccelli on tällä hetkellä koko USHL:n pistepörssin kolmannella sijalla. Hänellä on kasassa 26 otteluun 14 maalia ja yhteensä 33 tehopisteettä. Maccelli siirtyi Pohjois-Amerikkaan TPS:n A-nuorista kauden 2017-2018 puolivälissä.

Kallionkieli siirtyi Sioux City Musketeersin paitaan HIFK:sta viime kesänä. Tällä kaudella hän on tehnyt 21 pelaamassaan ottelussa tehot 13+8. Sioux Falls Stampeden joukkueessa pelaava Krannila edusti viime kaudella pääasiassa Tapparan B-nuoria. Tällä kaudella hänellä on kasassa 20 tehopistettä 24 otteluun. Krannila on sitoutunut pelaamaan ensi kaudella St. Cloud Staten yliopistojoukkueessa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle