Peräti 19 vuotta Sharksia johtanut Doug Wilson jättää GM-pestinsä

NHL / Uutinen
Doug Wilsonin aikana Sharks menestyi pitkään, muttei saavuttanut Stanley Cupia.
Kuva © Getty Images
NHL:n kokeneimpiin GM:iin lukeutunut Doug Wilson ilmoitti pitkän Sharks-pestinsä päättymisestä.

San Jose Sharksin GM:nä vuoden 2003 toukokuusta lähtien toiminut Doug Wilson on ilmoittanut jättävänsä tehtävän. 64-vuotias Wilson on ollut sairauslomalla marraskuusta lähtien.

– Vaikka vointini on parantunut viimeisten kuukausien aikana, uskon vetäytymisen olevan sekä organisaatiolle että itselleni paras ratkaisu. Keskityn nyt kunnolla toipumiseen ja odotan voivani jatkaa uraani NHL:ssä tulevaisuudessa, Wilson kertoi Sharksin tiedotteessa.

Wilsonin sairausloman aikana GM:n tehtäviä on hoitanut apulais-GM Joe Will, joka jatkaa väliaikaisena GM:nä uuden nimen julkistamiseen asti. Sharksin omistajan Hasso Plattnerin mukaan seura aloittaa laajamittaisen prosessin uuden GM:n etsimiseksi.

Ennen seurajohtajan uraansa Wilson pelasi puolustajana 1 024 NHL-ottelua, ja hänet aateloitiin pelaajana Hockey Hall of Fameen viime syksynä. Pelaajauransa hän lopetti Sharksissa vuonna 1993.

NHL:n nykyisistä general managereista yhtäjaksoisesti Wilsonia pidempään samassa seurassa on toiminut vain Nashville Predatorsin David Poile, joka toimii virassaan jo 25. vuottaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle