Penguins pääsi sopuun pariskunnan kanssa, joka esitti ahdistelusyytteitä AHL-valmentajasta – syytetty valmentaja sai potkut nykyisestä seurastaan

NHL / Uutinen
Penguins-organisaatio on ollut myrskyn silmässä. Kuvituskuva.
Kuva © Getty Images
Entinen AHL-valmentaja Jarrod Skalde ja vaimonsa Erin ovat päässeet sopuun Pittsburgh Penguinsin kanssa. Pariskunta syytti Penguinsin AHL-seuran entistä päävalmentajaa Clark Donatellia seksuaalisesta ahdistelusta.

Pittsburgh Penguinsin AHL-seuran entinen valmentaja Jarrod Skalde ja vaimonsa Erin ovat päässeet sopimukseen seuran kanssa liittyen Erin Skaldeen kohdistuneesta seksuaalisesta ahdistelusta, josta pariskunta syytti AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin tuolloista valmentajaa Clark Donatellia.

– Meillä on ilo ilmoittaa, että Erin Skalden ja Penguinsin organisaation välisessä jutussa on päästy kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Arvostamme seuran panosta asiakkaamme tarpeista huolehtimisessa, kommentoivat Erin Skalden asianajajat tiistain tiedotteessa.

Sopimuksen ehtoja ei julkaistu.

Vielä viikko sitten Erin Skalde oli nostamassa syytettä Donatellia vastaan ja väitti Donatellin ahdistelleen häntä seksuaalisesti vuonna 2018, jolloin Donatelli oli Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin päävalmentaja ja Jarrod Skalde apuvalmentajana.

Myös AHL-seuran tuolloinen GM Bill Guerin ja Pittsburgh Penguinsin omistajat Mario Lemieux sekä Ronald Burkle olisivat todennäköisesti olleet syytettyinä.

Helmikuussa Erin Skalde jätti Providencen poliisilaitokselle rikosilmoituksen, jossa hän kuvaili yksityiskohtaisesti, kuinka Donatelli laittoi kätensä hänen puseronsa alle ja puristeli hänen rintojaan sekä kosketteli häntä sukuelimistä. Väitetty seksuaalinen ahdistelu tapahtui marraskuussa 2018 Providence Bruinsia vastaan pelatun vierasottelun jälkeen.

Kaksi vuotta väitetyn rikoksen jälkeen Erin ja Jarrod Skalde nostivat yhdessä liittovaltion oikeudessa kanteen Donatellia ja Pittsburgh Penguinsia vastaan. Kanteessa väitetään, että seura piti välinpitämättömästi palkkalistoillaan tunnetun sarja-ahdistelijan Donatellin, joka käytti hyväkseen useita naisia ja kosti Jarrod Skaldelle tämän ilmoitettua ahdistelusta.

Huhtikuussa 2021 tuomari teki aloitteen, jonka mukaan Kanadassa asuvana Yhdysvaltain kansalaisena Erin Skaldella on oikeus ajaa asiaansa vain osavaltion tuomioistuimessa. Tiistain tiedotteessa hän kuvasi kolmea viime vuotta todella haastaviksi ja toivoi jatkossa olevansa esimerkkinä muille.

Myös Jarrod Skalden väite, että seura olisi kostanut hänelle seksuaalisesta ahdistelusta tehdyn ilmoituksen jälkeen, on saatu sovittua. Hän iloitsee syntyneestä ratkaisusta ja toivoo pääsevänsä jatkamaan valmennusuraansa.

Donatelli pääsi nostelemaan myös Penguinsin voittamaa Stanley Cupia.
Kuva © Getty Images

Pittsburgh Penguinsin mukaan seura käynnisti perusteellisen tutkinnan heti Erin Skalden ilmoituksen saatuaan kesäkuussa 2019, ja ahdistelusyytösten kohteena ollut valmentaja jätti joukkueen vain muutaman päivän sisällä.

Minnesota Wildin GM ja Yhdysvaltain olympiajoukkueen apulais-GM Guerin on kiistänyt väitteet, että olisi yrittänyt peitellä syytöksiä tai painostaa Jarrod Skaldea.

– Olen iloinen, että Skaldet ja Penguins-organisaatio saivat asian sovittua. Kuten kanteen nostamisen yhteydessä jo sanoin, toimin oikein ja raportoin asian välittömästi, Guerin kommentoi asianajajansa välityksellä.

Lokakuussa 2021 Erin Skalde nosti kanteen Guerinista ja Donatellista myös U.S. Center for SafeSportille, joka vastaa Yhdysvaltain olympialiikkeeseen liittyvien väärinkäytösten tutkinnasta ja tuomitsemisesta.

Guerin on tutkinnan kohteena ja samaan aikaan hän on ehdokas nousemaan Yhdysvaltain maajoukkueen GM:n rooliin. Paikka avautui, koska Stan Bowman vetäytyi tehtävästään sekä Chicago Blackhawksin että Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM:nä.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly arvioi, että Guerinia tuskin nimitetään johtavaan rooliin ennen SafeSportin tutkinnan valmistumista.

Donatelli on viimeksi valmentanut tällä kaudella DEL:ssä Krefeld Pinguinea. Syyskuussa Donatelli vapautettiin valmentajavastuusta, ja viikkoa myöhemmin seura katkaisi kaikki siteensä yhdysvaltalaiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle