Penguins ja Wild tekivät ison pelaajakaupan – GM Jim Rutherfordin pitkään havittelema Jason Zucker siirtyy pingviinipaitaan

NHL / Uutinen
Jason Zucker on ollut Wildin parhaita hyökkääjiä 2010-luvulla.
Kuva © Getty Images
Vaihdossa Jason Zuckerista Wild saa Alex Galchenyukin, ensimmäisen kierroksen varausvuoron ja Kanadaa nuorten MM-kisoissa edustaneen Calen Addisonin.

Pittsburgh Penguins ja Minnesota Wild ovat tehneet pelaajakaupan, jossa hyökkääjä Jason Zucker siirtyy Penguinsiin vaihdossa hyökkääjä Alex Galchenyukiin, ensimmäisen kierroksen varausvuoroon kesän 2020 varaustilaisuuteen ja puolustajalupaus Calen Addisoniin. Mikäli Penguins jää tällä kaudella ulos pudotuspeleistä, joukkueella on mahdollisuus antaa Wildille tämän kesän varausvuoron sijasta ensimmäisen kierroksen varausvuoro kesän 2021 varaustilaisuuteen.

Raporttien mukaan Penguins-GM Jim Rutherford oli hankkimassa Zuckeria jo viime kesänä vaihdossa hyökkääjä Phil Kesseliin. Tuolloin potentiaalinen kauppa kaatui Kesselin sopimuksessa olevaan osittain siirron estävään pykälään. Penguins kauppasi Kesselin myöhemmin kesällä Arizona Coyotesiin. 

Zucker, 28, on tehnyt tällä kaudella 45 ottelussa tehot 14+15. Yhteensä yhdysvaltalaislaituri on kirjauttanut 456 NHL-runkosarjaottelussa 243 tehopistettä. Zuckerin palkintokaapista löytyy yhden alle 20-vuotiaiden ja kahden alle 18-vuotiaiden MM-kullan lisäksi King Clancyn muistopalkinto, jolla hänet palkittiin viime kaudella. Palkinto jaetaan vuosittain pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia jäällä sekä sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitaarista työtä yhteisössään. Zucker on Wildin toisen kierroksen varaus kesältä 2010. 

Galchenyuk, 25, on tehnyt tällä kaudella 45 ottelussa 17 tehopistettä. Hän siirtyi täksi kaudeksi Penguinsiin Coyotesista, jossa pelasi kaudella 2018–2019 tehden 72 otteluun 41 tehopistettä. Tuota ennen Galchenyuk pelasi kuuden kauden ajan Montreal Canadiensissa. Yhteensä yhdysvaltalaishyökkääjä on tehnyt 535 pelaamassaan NHL-runkosarjaottelussa 313 tehopistettä. Canadiens varasi Galchenyukin alun perin koko kesän 2012 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana.

Addison, 19, on Penguinsin toisen kierroksen varaus kesältä 2018. Kanadalaispuolustaja on pelannut tällä kaudella WHL-joukkue Lethbridge Hurricanesin paidassa tehden 39 otteluun 43 tehopistettä. Addison oli myös voittamassa kultaa tämän vuoden nuorten MM-kisoissa tehden seitsemään otteluun tehot 1+8 ja ollen koko turnauksen toiseksi tehokkain puolustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle