Peliittojen testipelaajille sopimuksia, Lahdesta kaksi pelaajalle lainalle

MESTIS / Uutinen
Pennasella on aiempaa Mestis-kokemusta myös Hermeksestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Peliitat teki sopimukset koeajalla olleiden Nicklas Rintamäen sekä Toivo Pennasen kanssa. Joukkue sai täydennystä myös Pelicansin miehistöstä.

Koeajalla paikkaa Peliitoista hakeneet puolustaja Toivo Pennanen ja hyökkääjä Nicklas Rintamäki jatkavat joukkueessa koko kauden sopimuksilla. 

Rintamäki aloitti viime kauden Mestiksessä IPK:ssa, mutta palasi marraskuussa edelliskaudelta tuttuun Jukurien A-nuorten miehistöön, jossa iski 28 ottelussa tehot 1+7=8. Mestiksessä 21-vuotias hyökkääjä ehti pelaamaan neljä ottelua ilman tehopisteitä.

Joensuulaislähtöinen Pennanen on pelannut kaksi edelliskautta Mestistä Hermeksen ja Hokin riveissä. Viime kaudella 23-vuotias puolustaja kokosi Hokin takalinjoilla 36 ottelussa tehot 2+11=13. Pennaselta löytyy tililtään myös seitsemän liigaottelua Sportista kaudelta 2018-2019. 

Heinolalaisryhmä sai myös kaksi vahvistusta Pelicansista, kun hyökkääjät Elias Vilen, 19, ja Leevi Tukiainen, 20, liittyvät joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla.

Vilen teki viime kaudella Pelicansin A-nuorissa 47 ottelussa tehot 17+28=45. Tukiainen puolestaan iski Nuorten SM-Liigassa 34 ottelussa 27 tehopistettä. Mestiksessä Tukiainen tehtaili 19 ottelussa tehot 13+10=23. Molemmat tekivät viime kaudella myös liigadebyyttinsä. 

− Hienoa saada Leevi ja Elias mukaan joukkueeseen! Leevin kyvyt näimmekin jo viime vuonna. Elias on myös erittäin taitava ja fiksu kiekollinen sentteri. On hienoa, että pystymme luomaan päijäthämäläisen pelaajapolun puitteissa näille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden ottaa viimeinen askel aikuisten ammattilaissarjoihin, totesi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Peliitat tiedotti myös tulevan kauden kapteenistonsa. Joukkueen kapteenina toimii hyökkääjä Petteri Haveri. Varakapteenin rooleissa ovat puolestaan Oskari Lemetyinen, Joni Kuoppala, Joona Lankinen sekä Nico Vuorijärvi.

» Lähetä palautetta toimitukselle