Peliittojen Hyvönen tarjosi pelin jälkeen toisen täyslaidallisen kotijoukkueelle − "Oli ihan pelleilyä koko touhu"

MESTIS / Uutinen
JHT:n otteet kaukalossa saivat tulista palautetta Hannes Hyvöseltä.
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat haki selvän 6−2-voiton Mestiksen karsintasarjassa JHT:ta vastaan. Ottelun jälkeen heinolalaisluotsi Hannes Hyvönen ruoti kotijoukkueen tekosia kovin sanankääntein.

Ottelussa mentiin toiselle erätauolle Peliittojen 4−0-johdossa. Päätöserä oli hyvin rikkonainen, sillä neljän maalin lisäksi siinä nähtiin paljon rangaistuksia.

JHT:n Konsta Keteli ajettiin heti erän avausminuutilla suihkun puolelle laitataklauksesta taklattuaan Peliittojen Vertti Vuoksialaa selästä. Tilanteen jälkeen JHT:n Jani Nurkkala ja Peliittojen Elias Elomaa ottivat pienen paininujakan, josta molemmille pienet rangaistukset. Erän loppupuolella vielä JHT:n Jesse Laasonen taklasi Niklas Virtasta selästä ja sai 2+10 minuuttisen rangaistuksen.

Peliittojen päävalmentaja Hannes Hyvönen ruotikin kolmannen erän tapahtumia tiukkasanaisesti CMoren ottelun jälkeisessä haastattelussa.

− Täytyy rehellisesti sanoa, että tämä oli vittu ihan pelleilyä koko touhu. Oli kyllä niin vastustajan valmentajan näköinen joukkue, tommonen uhoava saatanan apinalauma. Ei mitään järkeä. Jos ei pysy meidän mukana, niin sitten pitää alkaa meitä telomaan, Hyvönen tylytti.

− Meidän kärkipelaajia hakkaamaan kintuille ja taklailemaan päähän, aivan naurettavaa touhua. Ei ainakaan Mestikseen nouse tuo joukkue, se on selvä. Ihan hyvä että pysyy täällä alemmissa sarjoissa, tuo on ihan hävettävää touhua.

JHT:n päävalmentaja on Jesper Jalonen. Hänen isänsä on Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Oman joukkueen lisäksi myös ottelun tuomaristo sai puolestaan kiitokset peliittaluotsilta.

− Meidän joukkueella oli taitotaso ja viisikkopelaaminen ihan eri tasolla. Pelattiin kärsivällisesti ja fiksua jääkiekkoa, ei siinä sen kummempaa ollut. Iso kiitos meidän pojille, että pysyi pää kasassa ja pystyi nauttimaan pelistä, Hyvönen kehui.

− Fyysisestä pelistä tykkään, mutta tänään oli mennä yli rajojen. Tuomarit pelasivat tänään onneksi hyvin. Homma pysyi hyvin hanskassa ja oli jämäkkä ote.

Mestis-karsintojen päivän muissa otteluissa Koovee kaatoi SaPKon 5−4-lukemin ja TUTO nappasi voiton D-Kiekosta 6−2-numeroin. Turkulaisryhmä myös varmisti voitollaan paikkansa Mestiksestä ensi kaudellekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle