Peliitoille viimeinen nippu koeaikalaisia − neljä uutta kokelasta mukaan

MESTIS / Uutinen
Honkanen teki viime kaudella Mestis-debyyttinsä IPK:ssa.
Kuva © Timo Savela
Torstaina joukkueharjoittelun aloittava Peliittojen ryhmä täydentyy vielä neljällä testiin tulevalla pelaajalla.

Peliitoista koeajalla paikkaa hakevat puolustaja Niko Sihvonen sekä hyökkääjät Aleksi  Honkanen, Oscar Lemström ja Aku Hannula.

Honkanen pelasi viime kauden Mestistä IPK:ssa. 22-vuotias hyökkääjä teki pelaamissaan 25 ottelussa tehot 5+2=7. 

− Aleksi on erittäin monipuolinen hyökkääjä, jolla on jo kauden verran kokemusta Mestis-peleistä. Hän on harjoitellut kesän erinomaisesti ja tulee varmasti motivoituneena ottamaan itselleen paikkaa joukkueesta, kertoi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Sihvosen, 21, viime kausi kului pääosin Sportin A-nuorissa, mutta hän ehti esiintymään kauden aikana myös kolmessa Mestis-ottelussa Hokin takalinjoilla. Vaasalaisryhmän kapteenina toiminut puolustaja keräsi Nuorten SM-Liigassa 32 ottelussa kymmenen syöttöpistettä.

− Niko on erittäin urheilullinen ja tavoitteellinen nuori pelaaja. Hän on tottunut kantamaan nuorissa vastuuta itsensä lisäksi myös joukkueen tekemisestä. Hän pelaa vastuullisesti molempiin suuntiin, luistelee hyvin ja on pystynyt Nuorten Liigassa tekemään myös melko hyvin tulosta hyökkäyssuuntaan.

Lemström on myös kiekkoillut viime kaudet Nuorten SM-Liigassa. JYPin A-nuoria edustanut 21-vuotias hyökkääjä teki viime kaudella 48 ottelussa 23 tehopistettä.

− Oscar on erittäin luisteluvoimainen pelaaja. Hän on erittäin määrätietoisesti murtautumassa miesten peleihin ja uskonkin, että saamme Heinolaan todella työteliään urheilijan taistelemaan paikasta joukkueessa, Petäjä arvioi.

Lahtelaislähtöinen Hannula siirtyy Heinolaan puolestaan Ketterän A-nuorista, jossa hän pelasi kaksi edelliskautta Nuorten Mestistä. Viime kaudella 22-vuotias hyökkääjä kokosi 12 ottelussa tehot 2+2=4. 

− Aku on minulle tuttu pelaaja jo nuoremmista junioreista. Hän on todella yritteliäs urheilija, joka lyö varmasti itsestään aina kaiken tiskiin. Hän aloittaa nyt syksyllä opinnot Vierumäellä, joten meille oli luontevaa ottaa hänet elokuun ajaksi näyttämään taitojaan ja taistelemaan paikasta lopullisessa joukkueessamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle