Peliitoille kolme uutta vahvistusta − kolminkertainen Mestis-mestari Ripatti hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
Ripatti vahvistaa tulevalla kaudella Peliittoja.
Peliittojen miehistö vahvistui kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyivät Mikael Petro, Jere Vertanen ja Erno Ripatti.

Peliitat teki vuoden mittaiset sopimukset Mikael Petron, Jere Vertasen sekä Erno Ripatin kanssa.

Kolmikon selvästi kokenein pelaaja on hyökkäystä vahvistava Ripatti. 25-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan aiemmin Mestiksessä 152 ottelua kasvattajaseuransa Jukurien sekä Ketterän riveissä. Ripatti on ollut voittamassa kolmesti Mestis-mestaruutta: kausilla 2014-2015 ja 2015-2016 Jukureissa sekä 2018-2019 Ketterässä.

Viime kauden Ripatti aloitti II divisioonassa kangasniemeläisessä KaPa-51:ssä, jossa ehti tehtailemaan kahdeksassa ottelussa peräti 23 tehopistettä. Vuodenvaihteessa hän siirtyi Ranskan kakkostasolla pelaavaan Mont-Blanciin. Ranskassa hän kokosi 14 ottelussa tehot 1+7=8. 

− Erno tuo roppakaupalla Mestis-kokemusta joukkueeseemme. Hän on tälle tasolle todella rutinoitunut kahden suunnan sentteri, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan erittäin hyvin myös puolustajana. Hän on todella tärkeä palanen joukkueessamme varsinkin puolustussuuntaan, totesi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Puolustuspään vahvistukseksi saapuva Vertanen, 21, on pelannut kolme viime kautta JYPin A-nuorissa. Raamikas (191cm/88kg) puolustaja viimeisteli viime kaudella Nuorten SM-Liigassa 38 kamppailussa tehot 4+14=18. 

− Jere oli toissa kaudella yksi Nuorten Liigan parhaista kiekollisista puolustajista ja oli meidän listoillamme jo viime kaudeksi Heinolaan. Armeija häiritsi hänen valmistautumistaan viime kauteen, mikä näkyi hieman hänen pelaamisessaan, Petäjä kertoi.

− Tiedän hänen kuitenkin pystyvän olemaan jo debyyttikaudellaan hyvä kiekollinen pakki Mestiksessä ja uskon, että viime kauden pienet vastoinkäymiset antavat Jerelle vain lisänälkää alkavalle kaudelle.

Helsinkiläislähtöinen Petro torjui viime kauden Pelicansin A-nuorissa. 18-vuotias torjuja esiintyi kaukalossa 24 ottelussa ja niissä hänen torjuntaprosenttinsa on 91,0. Hänen torjuntaprosenttinsa oli koko sarjan viidenneksi paras. Jokerikasvatti on tulevalla kaudella Peliittojen ainut oma sopimusmaalivahti, sillä maalivahtiosasto täydentyy Pelicansista tulevalla lainavahdilla.

− Mikael on nuori lupaava maalivahti. Hän pelasi viime kaudella vahvasti Pelicansin nuorissa ja harjoitteli myös jonkin verran meidän mukanamme. Lahdessa on sopimuksen alla jo muutamia nuoria ja lupaavia maalivahteja, ja koimme että kaikkien kannalta hyvä liike oli kiinnittää Mikael Heinolaan, kommentoi Petäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle